Община Сливен

Актувани са 274 дка имоти на Сливенските минерални бани

------------------------------------
17.04.2019 / 15:19

Областната администрация състави актове за частна държавна собственост на 36 имота на Сливенските минерални бани с обща площ от 273 642 кв. метра. Задачата бе възложена от областния управител Чавдар Божурски.

18 от 36-те имота са предназначени за тревни площи и озеленяване, а останалите – за курортни дейности, изграждане на хотели, санаториуми, паркинг, магазин и други обекти от обществено значение.

 

Първият етап на актуването бе извършен от областната администрация през 2010 г. и обхвана 43 имота, за които данните от Подробния устройствен план са били нанесени на кадастралната карта. За останалите 36 терена това стана възможно през последните месеци. С това завърши процесът на актуване на държавните имоти в селищното образувание, което дава възможност за ефективно управление на собствеността с цел инвестиции, изграждане на инфраструктурни обекти и др.

 

През Сливенските минерални бани минава главният път Сливен - Нова Загора - София. Държавните имоти заемат територията от южната му страна. Имотите, северно от пътя, са частна собственост.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев