Община Сливен

Внукът на дългогодишния сливенски кмет Петър Марков е втори в евролистата на БСП

------------------------------------
15.04.2019 / 14:40

Петър Витанов, вторият в евролистата на БСП, е внук на известния в близкото минало дългогодишен кмет на Сливен - Петър Марков. Дядото на Витанов е бил кмет на Сливен в продължение на 11 години ( от 1977 до 1988г), като периода е едни от най-съзидателните за града ни. В Сливен витае мнението, че през този период кмет на Сливен е бил Георги Данчев, но това не е вярно. Георги Данчев е заемал длъжността Председател на Окръжен Съвет - Сливен, която няма аналог в сегашната административна система. Подобна длъжност може да бъде описана като "окръжен кмет". През периода когато Георги Данчев е начело на Сливенски окръг, включващ Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, кмет на град Сливен е Петър Марков.

Петър Витанов е роден на 18 април 1982 г. в Сливен. Владее английски и руски език и в монета е Народен представител в 44-то Народно събрание, избран от 25 МИР - София.

Ето какво коментира той по повод позиционирането му в евролистата на БСП:

"Не бих казал че не съм избора на Корнелия Нинова", каза той и категорично отсече, че БСП са лидерска, вождистка партия, а доказателството за това бил инфарктния пленум вчера, където листата на лидерката беше променена.При тайното гласуване листата, предложена от ръководството, беше пренаредена. Стигна се и до балотаж второто и третото място, както и за петото и шестото."

За второто място се съревноваваха Петър Витанов и Цветелина Пенкова, а за петото – президентът на ПЕС Сергей Станишев и Иван Кръстев.

Предварително беше утвърдено само четвъртото място, отредено на гражданската квота – за началника на кабинета на президента Иво Христов.

По думите на Витанов Корнелия Нинова носи точно толкова отговорност за резултатите на изборите, колкото и всеки друг, който е гласувал за листата.

"Имаше колективно разбиране за присъствието на Сергей Станишев. Не смятам , че Корнелия Нинова е била бламирана от Изпълнителното бюро, нещо повече – въпреки инфарктните моменти, партията излезе обединена около листата. От днес вече работим за печеленето на изборите", заяви 37-годишния кандидат за ЕП.

 

Източник: "Сливен нюз"

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев