Община Сливен

В Нова Загора бе открита изложба на Мартин Маринов

------------------------------------
10.04.2019 / 16:06

На 9 април, в Художествена галерия „Руси Карабиберов”, бе открита първа самостоятелна изложба на Мартин Маринов под надслов „Всичко за един миг вечност”. Пловдивският художник, възпитаник на Националната художествена академия, има множество участия в национални и международни изложби и излага творби в Холандия и Люксембург. Името му се свързва с най-младото поколение български автори, търсещи ново пластично обновление и оригинален изобразителен стил.

По време на официалното откриване на изложбата бяха наградени талантливи новозагорски деца, представили се успешно и завоювали отличия на престижни международни форуми. С първа награда от Дванадесетия международен художествен конкурс „Културни интерференции в контекста на Европа 2018”, Крайова Румъния са удостоени Елица Колева, Тонка Костова, Елеонора Тенева и Даниел Кралев. Златен диплом е присъден на Денислав Стоянов. С първа награда от Петнадесетия международен конкурс за изобразителни изкуства „Цветовете на есента” Липова, Румъния са Атанаска Митева и Станимира Желева, Тонка Костова – с втора награда, а Иван Стоянов – с диплом за преподавател.

Всички желаещи да се докоснат до съвременното творчество на Мартин Маринов, могат да го направят в ХГ „Руси Карабиберов” до 30 април.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев