Община Сливен

Поздрав на областния управител Чавдар Божурски послучай 8 април, Международен ден на ромите

------------------------------------
08.04.2019 / 18:25

Областният управител Чавдар Божурски поздравява ромската общност в Сливенска област с Осми април, Международния ден на ромите.

„На тази дата светът си спомня за невинните жертви на концентрационните лагери и изразява увереност, че подобен геноцид никога няма да бъде допуснат отново", се казва в поздравителния адрес. Той изказва благодарност към ромската интелигенция и творци, благодарение на които Сливен е спечелил уважение на културното поприще в страната и извън пределите й. „Българското общество е било символ за толерантност и разбирателство. Нека запазим този дух и днес, когато заедно трябва да преодоляваме дефицити в образованието, квалификацията и безработицата. Сега повече от всякога е нужно да не забравяме, че имаме общ дом. И че от общите ни усилия, като български граждани, зависи как ще живеем в него", заявява областният управител.

 

Осми април е празник на ромите по цял свят. На този ден се чества освобождаването на ромите от концентрационния лагер Аушвиц в края на Втората световна война. Празникът се отбелязва като Международен ден на ромите от 1992 година, с подкрепата на ООН и Европейския съюз.

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев