Община Сливен

Паметник на говорещ Бойко със светещи очи се появи на пл. "Гарибалди'

.........................................................
01.04.2019 / 12:34

Дрънчащ на кухо около двуметров сиво-зеленикав паметник с лика на Бойко Борисов се извисява тази сутрин на пл. "Гарибалди".

Очите на статуята светкат в червено, едната му ръка подпира три книги, под които звучи "радио": на запис звучат крилати фрази на премиера и лидер на ГЕРБ.

Кухият Бойко със светещите очи е творба на скулптора Андрей Врабчев.

"Исках да погледнем на на една бъдеща история. Може да даде една по-добра оценка на това, което правим днес дали то ще бъде запомнено и оценено по достойнство. Мястото не е случайно избрано, тъй като всичко, което правим е паметник. Това, което е направено тука ще остане за поколенията и ще бъде паметник на нашето време", каза авторът пред агенция БГНЕС.

Акцията по създаването и поставянето на паметника явно е приключила призори или през нощта. Към 9 ч. наш екип завари тв екип и граждани, забавляващи се и снимащи поредната придобивка на площадчето, събиращо като туристическа атракция минувачи заради поставената и после набързо скрита зад метални ограждения водна стена, наречена още надгробна плоча.

Към 10:00 ч. паметникът вече беше изчезнал от площад "Гарибалди". Наблизо мигаха само светлините на полицейски автомобил.

 

Източник: "Офф нюз"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев