Община Сливен

Мария Габриел оглавява листата на ГЕРБ за евровота.Камен Костов от Сливен е на 14-та позиция

мклпо
31.03.2019 / 21:43

Българският еврокомисар Мария Габриел е водачът на евролистата на ГЕРБ. На предстоящите европейски избори управляващите ще се явят заедно със СДС.

Мария Габриел благодари на премиера за доверието, което й гласува. „Доверие, но и отговорност да приложим опита си. Днес повече от всякога действията, идеите на всеки от нас, трябва да бъдат олицетворение на ценностите и политиките, които ЕНП защитава. Днес заедно показваме, че зад думата обединение не се крият користни мисли. Европа се намира в труден момент. Заедно с разум с мъдрост, с амбиция да се противопоставим на дестабилизиращите амбиции. Мнозина се питат европейска ли ще бъде тази кампания. Каква ще бъде тя, зависи от всеки един от тях. Да направим така как да направим Европа да е по-близо до хората. ЕС е идеи, диалог и конкретни решения. Имаме нужда да направим усещането за Европа по-силно. Какви въпроси ще задаваме по време на тази кампания. Вярвам, че европейската идея е жива. Никога в историята разделението и конфронтацията не са водили до нещо добро. Предложи на другите водачи на листи да определят брой теми, по които всички ще защитават интересите на България“, каза на церемонията по обявяване на листата Габриел.

Ето и всички имена от листата за евровота, които бяха обявени от заместник-председателя на ГЕРБ Цветан Цветанов.

 

Мария Габриел

Андрей Ковачев

Андрей Новаков

Ева Майдел

Асим Адемов

Александър Йорданов - СДС

Лиляна Павлова

Емил Радев

Ивелина Василева

Марин Захариев

Иво Ралчовски

Младен Шишков

Николай Диков

Камен Костов

Йоанна Йончева Фильова

Жечо Станков

Илия Лазаров - СДС

Мария Иванова Габриел (Неделчева) е бакалавър по „Българска и френска филология“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“. Изучава международни отношения, история на европейските институции, политическа социология, сравнителна политика в Института по политически науки в Бордо. Магистър по „Сравнителна политика и международни отношения“ от Докторската академия по политически науки, Бордо през 2003 г.

 

От 2004 до 2008 г. е асистент научен изследовател в Института по политически науки в Бордо.

 

Член е на Европейския парламент от делегацията на ГЕРБ в състава на Групата на ЕНП от 2009 г. От 2012 до 2014 г. е координатор на ЕНП в Комисията по права на жените и равенство между половете на Европейския парламент. На 19 октомври 2012 г. Мария Габриел е избрана за заместник-председател на ЕНП жени. През юни 2013 г. е избрана за „Евродепутат на годината“ в категория „Равенство на половете“.

 

Габриел е избрана на български представител в Европейската комисия с ресор цифровизация, киберсигурност и авторски права на 4 юли 2017 г. Мандатът ѝ изтича на 31 октомври 2019 г.

 

Непосредстевно преди избирането й за еврокомисар избухна скандалът със „стокирането“ в жилище от 128 квадрата с преференциален наем.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев