Община Сливен

В Нова Загора бе открит Осми ученически театрален фестивал "Арлекин"

.........................................................
28.03.2019 / 08:54

Година след година, Нова Загора посреща стотици млади хора от цяла България, които са впечатлени и завладени от магията на театралното превъплъщение. С много хъс, ентусиазъм и енергия те се включват в Ученическия театрален фестивал „Арлекин”, добавят нови щрихи в културния портрет на града ни и ни изпълват с гордост.

От 27 до 29 март театър „Минко Балкански” е домакин на осмото издание на фестивала. На новозагорска сцена тази година своя талант ще демонстрират над 250 малки приятели и почитатели на Мелпомена. Детски театрални състави от: Стара Загора, София, Раднево, Разград, Пордим, Съединение, Карнобат, Плевен, с. Глушник и с. Чинтулово, общ. Сливен, Казанлък, Бургас, с. Съдиево, общ. Нова Загора и Нова Загора, ще представят 18 спектакъла.

Официалното откриване на Осмия ученически театрален фестивал „Арлекин” се състоя на 27 март от 18:30 часа. Удоволствието да поздрави участниците и публиката и да постави началото на фестивала имаше заместник-кметът на община Нова Загора Светла Стоянова. „Изключително ми е приятно да приветствам с добре дошли на новозагорска сцена талантливите малки актьори от цяла България. На всички тях желая бурни аплодисменти, а на публиката приятни минути с театралното вълшебство” - отбеляза г-жа Стоянова. С мили думи към театралите се обърна и г-жа Бойка Няголова – директор на СУ „Христо Ботев”. „Най-важното е да научим децата да изиграят по най-добрия начин ролята на главния герой в своя собствен живот. Нека на сцената да се родят нови идеи, нови надежди и нови приятелства. Желая удоволствие от играта и успех на всички участници." - каза г-жа Няголова. През първия ден новозагорската публика бе пренесена в света на народните приказки от Клуб „Млади възрожденци”, с. Съдиево, общ. Нова Загора и от Театрална формация „Вапцарови искрици”, гр. Разград. Срещна се с Мързелан и Мързеланка и Златка, златното момиче, с които ни запознаха Училищният театър „Чудомир“ от гр. Раднево и Театралният състав „Слънчице” към НЧ „Родина”, гр. Стара Загора. Зрителите съпреживяха живота на Апостола на свободата Васил Левски и сатиричната пиеса от Добри Войников „Криворазбраната цивилизация", поднесени от Група „Млади Възрожденци”, гр. Съединение и от Театрален състав „Мелпомена”, гр. Пордим. Финал на първия ден от Фестивала поставиха малките таланти от Театрално ателие „Мигчета” при СУ „Христо Ботев”, гр. Нова Загора с „Бабата бандит” от Мария Донева.

Театралният маратон ще продължи на 28 и 29 март, като зрителите ще се насладят на майсторството на детски трупи от Плевен, с. Глушник и с. Чинтулово, общ. Сливен, Казанлък, София, Бургас, Стара Загора и Нова Загора. В знак на благодарност за прекрасните изпълнения, даровитите малки театрали, ще получат от Община Нова Загора грамоти и сувенири.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев