Община Сливен

Цветанов напуска парламента, запази ГЕРБ от разцепление и хаос

oipp
27.03.2019 / 19:24

"Чух много неща за себе си и за "прегрешенията", в които бях обвинен. Всичко, което съм правил през съзнателния си живот е било ръководено от законността и обществения интерес. Понеже чух, че през 2018 година съм направил всичко възможно да прикрия проверка от ИК и с адресат председателя на вътрешната комисия. Щеше да е по-коректно да бъде показано цялото писмо с доста адресати: Румен Радев, Бойко Борисов, Томислав Дончев, Николай Нанков, Сотир Цацаров, Цвета Караянчева, Корнелия Нинова, Волен Сидеров, Мустафа Карадайъ, Гергана Стефанова, Ангел Исаев, до Огнян Златев, копие до Мая Манолова, Йорданка Фандъкова. Това е сигналът внесен от ИК. Това, което мога да направя е да препратя по компетентност сигнала", припомни едно от обвиненията срещу него заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група Цветан Цветанов, че е прикрил проверка за законността на строежа на Артекс в кв. Лозенец.

 

"Тези обвинения, че има лобизъм, свързан със сградата на Артекс, всички специалисти заявиха, че поправката в закона няма нищо общо със сградата в кв. Лозенец", каза още той.

 

"Винаги съм споделял решенията си с най-близките си хора и това направих днес с премиера Борисов. Ние сме градили отношенията си на доверие през цялото време. През 2005 година той ме помоли да напусна МВР, за да участваме в изборите за София. След като излязох от МВР бях назначен за заместник-кмет и съм се ръководил само и единствено от законността. Тогава взехме заедно с него решението, заради законовите ограничения, кой ще оглави политическа партия ГЕРБ. От тогава аз поех отговорността да създадем партия ГЕРБ на хоризонтален принцип. 2009 година получихме подкрепата на всички, които вярваха в ПП ГЕРБ. От тогава до сега сме получавали над 1 100 000 гласа от българските избиратели. Смятате ли, че за нас властта и постовете имат някакво значение?", попита Цветанов.

 

"Никога не съм правил нещо, което да не кореспондира с волята на нашия лидер, моята съпруга и структурите ни от страната. Благодаря на тези, които застанаха зад мен. Няма от какво да се срамувам. Дори спрях колеги, които искаха да дойдат на летището. Няма да допусна да се говори за някакво дори и минимално разделение в ГЕРБ", коментира той.

 

"Искам да спра всички спекулации, че Цветанов иска да завземе ГЕРБ, да разцепи ГЕРБ. Винаги съм изповядвал това да бъдем единни, да бъдем екип", каза Цветанов и помоли журналистите да спрат със спекулациите.

 

"Днес официално заявих пред лидера на ГЕПБ и премиер на България Бойко Борисов, че ще напусна парламента. Избрал съм да бъда част от каузата ГЕРБ, аз ще остана заместник-председател, ще бъда председател на предизборния щаб, за да консолидираме партията. Не мислете, че ще сложа лично или егото си, за да защитавам себе си. Не съм направил никакво престъпление, но за да спра всякакви спекулации, смятам, че най-мъдрото е да напусна парламента. Така запазвам и достойнството на народния представител", съобщи той.

 

"Може би трябваше точно аз да бъда ударен два месеца преди изборите. Този сценарии съм го играл няколко пъти", припомни Цветанов обвиненията срещу него за незаконно подслушване. Политикът бе категоричен, че никой не му е оказвал въздействие за това решение.

 

Политици и симпатизанти на ГЕРБ коментират, че Цветанов е избрал най-разумното решение - запазвайки единството на ГЕРБ и евентуално разцепление на партията. Така е минимализиран и рискът от предсрочни избори и евентуален провал на сделката за F-16. /източник Фактор/

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев