Община Сливен

Над 150 медици протестираха днес в Сливен

нмйк
21.03.2019 / 19:23

Над 150 медицински специалисти протестираха днес пред сградата на Община Сливен, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен. Протестиращите настояват за достойно заплащане и подобряване условията на труд. Това съобщи пред Радио „Фокус“ – Сливен Надежда Маргенова, един от организаторите на събитието.

Прочетена бе декларация с исканията на медицинските работници, както и декларации от подкрепящи ги пациентски и съсловни организации.

 

В небето над Сливен бяха пуснати балони като символ на медицинските сестри, оставили професията или напуснали страната в търсене на по- добро заплащане.

 

Ако исканията не сестрите не бъдат удовлетворени, ще се премине към ефективни стачни действия, съобщи Надежда Маргенова, един от организаторите на събитието. Първоначално стачката ще започне в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“, като ще бъде предупредителна едночасова. Маргенова уточни, че в момента протича юридическата подготовка и се уточняват смените на сестрите, за да не останат отделенията без персонал и да не страдат пациентите.

 

Сливенски медицински сестри ще подкрепят и своите колеги в палатковия лагер в столицата.

 

Людмила ЙОРГОВА

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев