Община Сливен

Сливен ще отбележи Международния ден на хората със Синдром на Даун

.........................................................
21.03.2019 / 09:37

Семейства, приятели, учители, социални работници по целия свят отбелязват 21 март като Международен ден на хората със Синдром на Даун. За първи път този ден е отбелязан по време на VI световен симпозиум по инициатива на Европейската и Международна асоциации с цел превенция и помощ на хората със синдрома на Даун, който се провежда в Палма де Майорка през 2006 година, информира Дарик. От 2012 г. Организацията на обединените нации (ООН) официално подкрепя инициативата. Международната асоциация на хората със Синдром на Даун стимулира своите членове по целия свят да избират свои собствени инициативи и събития, с които да привличат внимание и да разясняват какво представлява синдрома, какво означава той за хората, които са засегнати от него и как те играят важна роля в нашия живот и общества.

Този ден ще бъде отбелязан в Сливен с урок за толерантност и съпричастност с децата със синдром на Даун. Урокът ще се проведе от 09:30 часа в СУ „Йордан Йовков”.

За участие в урока са отправени покани към областна администрация – Сливен, община Сливен, РУО – Сливен, Сдружение на родителите на деца със синдром на Даун и др.

По време на събитието ще има малка арт работилница, песни и стихове, подвижни игри и отправяне на послание чрез уъркшоп слънчеви балони, съобщава Радио "Фокус".

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев