Община Сливен

18 пожара са изгасени през почивните дни в Сливенско

.........................................................
18.03.2019 / 11:18

На 16 март, в 01,35 часа, е получено съобщение за възникнал пожар в лек автомобил, в новозагорското село Кортен. Автомобилът е „Фолксваген Пасат“, собственост на 35-годеишен мъж. Унищожен е двигателният отсек. Спасена е останалата част от автомобила. Причината за пожара е в процес на установяване.

 

Небрежност при боравене с открит огън е причината за причиняване на пожар във ферма за животни в новозагорското село Млекарево. Сигналът е получен в 10,10 часа на 16 март, произшествието е ликвидирано в 10,27 часа от екип на РСПБЗН-Нова Загора. Пострадали няма. Унищожени са 70 бали със сено.

 

На 17 март, в 12,24 часа, е получен сигнал за възникнал пожар в навес и лятна кухня в село Желю войвода. Пожарът е ликвидиран от два екипа и осем пожарникари от РСПБЗН-Сливен, като и доброволци от селото. Унищожени са покривна конструкция 200 кв.м., 2 тона фураж, 10 животни-зайци, черна и бяла техника, домашно имущество. Спасени са три съседни сгради.

Причината за пожара е небрежност- собственикът е оставил без наблюдение включен газов котлон, вследствие на което се получава изтичане на газ и се запалва помещението.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев