Община Сливен

Шок! Извергът от Нова Зеландия убивал мюсюлманите и заради Шипка и Виена

...
15.03.2019 / 15:37

Заподозреният Брентън Тарант инкрустирал оръжията си с всички ислямски атентати от последните години и няколко исторически битки провив Исляма

Мъжът зад атаката на две джамии в Нова Зеландия е 28-годишният австралиец Брентън Тарънт, пише RT.com. Той е бил вдъхновен от норвежецът Андерс Брейвик, който през 2011 г. уби над 70 ученици и деца, за да демонстрира, че левите политики на Норвегия са неправилни. Броят на жертвите в Нова Зеландия нарасна до 49, като се очаква числото на убити мюсюлмани да достигне над 50.

28-годишният мъж е публикувал на живо с GoPro камера момента на атаката, в което ясно се вижда как той покосява с полуавтоматично огнестрелно оръжие десетки мюсюлмани. На кадрите се вижда още, че пушките са инкрустирани с текстове - имената на важни събития от историята на борбата с исляма, както и скорошни атентати, извършени от радикални ислямисти в Европа и света.

По непотвърдена информация, стрелецът е извършил акта в отмъщение на зверствата, извършени от радикални ислямисти в последните години. Сред написаните имена на важни исторически битки фигурира боят на Шипка, както и Битката за Виена от 1683 г., след която окончателно се поставя край на експанзията на Османската империя в Европа.

Малко преди атаката Брентън публикувал и манифест от 73 страници, в който се кълнял, че ще „отмъсти“ на мюсюлманите.

Очевидно той е избрал въпросната джамия, защото преди години на нейно място имало християнска църква.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев