Община Сливен

Горският надзирател Шакиров с отчет във фейсбук за свършеното от „Бързи и яростни“ през м. февруари

.........................................................
15.03.2019 / 09:38

Ето какъв отчет е публикувал във фейсбук горският надзирател Юсеин Шакиров:

"След еуфорията с парите, постъпили в моята банкова сметка, сме отново в горите.

За отминалия месец задържаната дървесина от нашия екип е 265 кубика, а в други горски стопанства констатирахме липси от 70 кубика. В едно от проверяваните ДГС- та, констатацията ни бе, че по документи нямат позволително за едра строителна- трупи за бичене, а бяха добили вече 55 кубика, които открихме на склад. Имаха нерегламентирани пътища и просеки. В друго ДГС констатирахме, че по документи нямат дърва на склад, а реално ние констатирахме 200 кубика, които задържахме. Отделът бе освидетелстван без забележки, но ние открихме нерегламентирани пътища и просеки.

Отделът не бе почистен и имаше похабена строителна дървесина. В друго ДГС констатирахме, че видът на сеч е заменен с друг и че имат нерегламентиран път от 500 метра и ширина 6- метра.

По сигнал на будни граждани проверихме домакинство, където имаха 16- кубика дърва за огрев и същите бяха немаркирани с КГМ, ОМ, ПМ, като нямаха документи и превозен билет.

За констатираните нарушения от наши служители, както и от фирмите извършили тези безобразия, някой от тях ще бъдат дадени на прокуратурата."

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев