Община Сливен

Инж. Янко Янков: На 8 март - 8 мисли за Жената

.........................................................
08.03.2019 / 09:29

Не, няма да конфронтирам половете, няма да залагам кой е по – силният, няма да водя задочен политически дебат за ролята на жената в обществено – политическия живот. Макар да съм убеден, че мъжете политици сме в дълг към жените, че тяхното място на отговорни позиции трябва да е още по – широко застъпено, право на избор и определено изключителна възможност за добре свършена работа във всички сфери на живота.

Сега искам да изкажа уважението и преклонението си пред Жената – майка, съпруга, любима, сестра, обичана баба, приятелка, съседка. С всичките й възрасти и лица, с всичките й грижи, усилия, радости, скърби, работа, удоволствия, тя, Жената е:

 

Вдъхновение – само присъствието й е достатъчно за твореца

 

Сила – осъзната или не, се чувстваш истински сигурен до нея

 

Обич – кой, ако не Жената, дава истинска обич – майчинска, човешка

 

Любов – Жената е любов, казали са го мъдри хора, много преди мен

 

Дръзновение – мама винаги ще насърчи децата си, ще им вдъхне кураж и ще ги направи по – силни, ще подкрепи човека до себе си, за да върви уверено напред

 

Себеотрицание – за тези, които обича, е готова на всичко

 

Дом – уютното, сигурното място, където може да се върнеш винаги и отвсякъде

 

Доброта - най-добър приятел, с когото животът е по-смислен и истински. Само с поглед може да те помири със самия теб

 

Със сигурност може да се каже още много, а една жена може да каже повече с една въздишка, отколкото един мъж може да изрече с много думи. Затова вярвам, че точно женското търпение и мъдрост са нужни в трудното ни време, за да успеем като общество.

 

Жените разбират повече – дали е само усет? Едва ли. Но съм убеден, че да стигнеш до сърцето на една жена не е лесно – мъжът първо трябва да използва своето. И да не забравяме, уважаеми мъже – най – красивата жена е обичаната жена! И тя винаги постига успех!

 

Затова в навечерието на 8 март – Международния ден на жената, отправям най – сърдечни пожелания за здраве, оптимизъм, любов към жените в Сливен и региона, към всички български жени!

 

Мили дами, на вас е отредена най – важната роля - да дарявате живот, да възпитавате бъдещото поколение, за да растат децата ни здрави, умни, човечни, силни духом.

 

Да обичате. Да сте обичани - и в празника, и в делника. Да сте винаги ценени, а когато трябва - и подкрепяни, усмихнати и озарени. Да сте винаги силни, горди и уверени, да съхранявате своето очарование и жизнерадост. Не спирайте да мечтаете! Да сте истински в настоящето, за да има добро бъдеще!

 

Честит празник!

И много истинска любов и признание за вас!

 

С уважение,

Ваш

Янко Янков

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев