Община Сливен

Чавдар Божурски с писмо до медиите за манипулациите на сливенски сайт: Няма да допусна да ми извиват ръцете!

------------------------------------
07.03.2019 / 14:41

На 5 март в сайта „Сливен инфо“ бе поместена публикация със заглавие „Той страхува всички в Сливен“. В нея за пореден път авторът Георги Мангинов визира едни и същи теми, свързани с моята работа и с работата на екипа ми. Възползвах се от правото си на отговор, който изпратих на „Сливен инфо“.

Отговорът ми бе публикуван на 7 март сутринта, но още преди обяд бе преместен в рубриката „Архив“.

Позволявам си да ви информирам за даденото от мен опровержение, защото държа на доброто име на институцията, която представлявам, и защото моето опровержение не бе отразено съотносимо по място и време в сайта спрямо цитирания материал.

 

С пожелание за ползотворна работа:

Чавдар Божурски

Областен управител на област Сливен

 

Право на отговор

 

На 5 март поместихте в сайта си публикацията „Той страхува всички в Сливен“. В нея за пореден път визирате едни и същи теми, свързани с моята работа и с работата на екипа ми. По този повод искам да заявя следното:

Първо, „новият“ служебен автомобил „Ауди“ е втора употреба, струва 20 000 лева, покупката е извършена с разрешение на МС, както се извършват всички подобни покупки в администрацията. Визирате, че съм извършил „скандални назначения“ без да посочвате кои са те. Назначил съм четири служителки на вакантни места, след проведен конкурс, две - по програми на Бюрото по труда. PR-ът на областната администрация не е назначен, а е нает на граждански договор, което не е изключение, най-малко пък е незаконно. За съжаление или не, нужда от втори PR нямам. Всичко това е публична информация, стига да има кой да попита. Толкова за „разкоша“, който си позволявам, и за „скандалите“.

Второ, за нито една публикация Вие не сте ме потърсили за отговор или коментар, каквито са не само професионалните, но и човешките стандарти за нормалното общуване. Това ме навежда на мисълта, че целта на материалите Ви не е да информират, а да внушават негативи. По каква причина? Работим с единадесет местни и национални медии по договори за информационно обслужване. През 2018 г. някои от заварените договори бяха прекратени. А стойността на другите, сред които бе и Вашият, бе занижена. Въпреки промените, договорите на най-четените сайтове останаха на по-високи суми и сред тях отново бе и Вашият. На това Вие отвърнахте с негативни публикации и внушения. След което подписахте договора си при предложените условия. През 2019 г. се повтаря същото. Предложих да сключим с Вас същия договор. Вие отказахте, нямам представа защо. Но отново се заредиха публикации. Ваши посредници ми съобщават, че искате по-висока сума. На какво основание? Никога не съм си позволявал да деля медиите на „наши“ и „ваши“!!?

Трето, искам да е категорично ясно, че няма да допусна да ми бъдат извивани ръцете. Параметрите на медийните договори са такива, каквито са нуждите ни от информационно обслужване и каквито са възможностите. Искам да е категорично ясно също, че няма да позволя да бъде петнено името на институцията, която представлявам, нито на служителите, които работят в нея. С това смятам темата за закрита и повече няма да се занимавам с нея, поне по този начин. Имам сериозни отговорности и работа за вършене.

Както Ви е известно, отворен съм към диалог, но при коректни професионални и лични отношения.

И накрая, искам да ми съобщите кой е този „Той“, за да го накажа, та да не „страхува“ повече всички в Сливен.

 

6 март 2019 г. Чавдар Божурски,

Сливен Областен управител на област Сливен

 

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев