Община Сливен

Горският надзирател Шакиров върна 36 000 лв. на непозната жена

------------------------------------
06.03.2019 / 15:25

Горски експерт от Сливен върна 36 000 лв. на непозната за него жена. Експертът в Югоизточно държавно горско предприятие Юсеин Шакиров получил на 28 февруари СМС – известяване от своята банка за постъпили по сметката му средства, съобщи самият той пред Радио „Фокус“ – Сливен.

Първоначално не обърнал внимание на съобщението, тъй като заедно с колеги били на акция в Малко Търново. На следващия ден обаче прочел съобщението и бил учуден не само от размера на сумата, но и от това, че наредителят на превода – жена, му е напълно непозната.

„Първо си помислих, че това е дублиращ СМС от сумата, получена от продажбата на семейния ни апартамент, после обаче се усъмних, тъй като името на наредителя ми беше напълно непознато“, коментира Шакиров.

Той обясни, че помислил, че това може да са и пари, които да злепоставят дейността му като горски инспектор.

„Не за първи път нарушители и бракониери се опитват да ни подкупят“, заяви Шакиров.

Той припомни, че преди няколко години, бракониери, застреляли бременна кошута се опитали да се откупят, като пъхнали 5 000 евро в жабката на служебния автомобил. „Засегнали сме интересите на много хора, някои от тях и на високи позиции и държавни служби, нищо чудно някой, срещу когото има дело да се опитва ме злепостави“, предполага Шакиров.

Затова в първия работен ден след празниците отишъл на място в банковия клон, и в присъствието на служител подписал заявление, че се отказва доброволно от сумата и че тя трябва да бъде върната на подателя. Засега все още никой не се е опитал да се свърже с Шакиров, за да обясни, как точно парите са постъпили по банковата му сметка и как е станала грешката.

Наредителят на банковия превод също не е правил опити да се свърже с горския експерт.

 

Людмила ЙОРГОВА

 

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев