Община Сливен

Община Сливен подготвя брандинг стратегия за развитието на туризма

.........................................................
06.03.2019 / 09:17

Брандинг стратегия за развитието на туризма подготвя община Сливен. Това съобщи на БТА Стоян Марков, заместник-кмет "Икономическо развитие" в общината.

От общината залагат на четири направления, като първото е представяне на града като люлка на българската индустрия и Възраждане. Акцентът е върху десет обекта, сред които Регионалният исторически музей "Д-р Симеон Табаков", Къщите - музеи на Хаджи Димитър, на Сливенския бит, на Добри Чинтулов, Националният музей на текстилната индустрия, Художествената галерия "Димитър Добрович", зала "Сирак Скитник", античната крепост "Туида" и др. Втората област е свързана с културния календар на общината и с основните събития в него. Градът ще бъде представен и като център на спортни събития и атракции. Ще бъдат промотирани още хотели и ресторанти, напълно безплатно, като досега заявки за това са подали над 40 места за настаняване и заведения.

Представянето ще има, както хартиен, съкратен, вариант, така и в интернет сайта Инфо Туризъм Сливен, където има подробна информация за обектите.

От общината подготвят и кампания, свързана с популяризирането на Сливен по света под мотото "Духът на Сливен". В нея ще бъдат включени българи, живеещи в чужбина, които да станат посланици на добра воля на града под Сините камъни.

С указателни табели ще бъдат обозначени десет туристически обекта в града.

Около 35 000 лева са средствата, с които се финансира Програмата за развитие на туризма, като те се събират от такси от местата за настаняване в региона.

 

Източник: "Канал 6"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев