Община Сливен

50 ученици посетиха "Деня на отворените врати" в Окръжна и Районна прокуратура

жжжжжжжжжжжжжжж
05.03.2019 / 20:14

Близо 50 ученици станаха част от „Деня на отворените врати“ на Окръжна и Районна прокуратура – Сливен. Той бе проведен в Съдебната палата на града, съобщиха от пресцентъра на Прокуратурата. Младежите и девойките, които са в единадесети клас на ПГПЗЕ „Захари Стоянов“, бяха приети от Ваня Белева – говорител на Окръжна прокуратура – Сливен, Административния ръководител на Районната прокуратура в града Иван Иванов и Христо Христов, който е младши прокурор в Районна прокуратура – Сливен.

 

Магистратите запознаха гостите си с естеството на правораздавателната дейност като цяло и в частност на съда и прокуратурата, както и с етапите в до съдебното производство. Представени бяха позициите на съдията, прокурора и следователя, както и статута на магистратите.

 

Най-голям интерес сред аудиторията предизвика прокурорската тога. Младежите и девойките не се престрашиха да я облекат, но поискаха да узнаят какъв е пътят, който трябва да извървят, за да станат прокурори. Въпросите им бяха свързани и с начините, по които могат да бъдат защитени техните права и интереси от страна на Прокуратурата.

 

„Ден на отворените врати“ бе проведен и Районните прокуратури в градовете Нова Загора и Котел, които също са част от Сливенския съдебен окръжен район.

/радио фокус/

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев