Община Сливен

Недоволство в кв. "Клуцохор" заради изсичане на 30-годишни дървета

.........................................................
05.03.2019 / 09:06

Недоволство на жители на Сливен заради намерението на общината да изсече 30-годишни дървета в града. Живеещите в бл. 12 на квартал Клуцохор заплащват, че ще продължат с протести, с живи вериги и дори, че ще отнемат машините на работниците от ОП "Озеленяване", ако продължат опитите за отсичане на дърветата около блока им, предаде Би Ти Ви.

Хората са недоовлолни, защото не са предупредени, че ще има сеч, а самите те са садили дърветата преди 30 години. Началото на сблъсъка е от четвъртък, когато жителите на блока са предотвартили първия опит за сеч като са извикали полиция. На следващия ден обаче е отрязано едно дърво. Документ без подпис, разрешавал изсичането на дъветата, според хората. Те са били и подразнени от грубото отношение на работниците, които им обяснили, че това място е общинско и не те решават какво да се случва там.

Николай Бакърджиев, началник отдел „Екология” в Община Сливен, обясни, че на 23 януари в общината е постъпила молба за съдействие да бъдат премахнати опасни дървета и сухи клони. Експерти са посетили района, направили са оглед и са преценили кои са опасните дървета, които могат да застрашат хората, особено при силен вятър.

Хората от блока обаче твърдят, че само един негов жител и подал молба до общината и то за дървета, които се намират от другата страна на сградата.

Представителят на общината обясни, че сечта трябва да продължи и маркираните дървета, които са опасни за фасадата на сградата, ще бъдат премахнати. Бакърджиев предложи да бъде направена повторна експертна оценка, за да се прецени състоянието на дърветата.

Жителите на бл. 12 в Клуцохор на свой ред поискаха при отсичане на дърво да бъде засаждано ново.

 

Източник: bTV

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев