Община Сливен

Коста Каранашев: Котел е дал много за освобождението на България

nmmm
04.03.2019 / 08:00

„3 март, паметна дата за нашата скъпа родина. Денят, в който България получава своята национална независимост. Датата, след която България тръгва по своя човешки, европейски и нормален път на развитие. Път на развитие, който само сто години след това, а сто години за историята са само един кратък миг, път който след сто години я изведе до председателството на Европейския съюз".

Това отбеляза в словото си на националния празник кметът на Община Котел Коста Каранашев. На централния площад в града на тържественото отбелязване на Трети март присъстваха много граждани, сред тях председателят на Общинския съвет Христина Чолакова, секретарят на общината Христо Карабекиров и други представители на местното ръководство.

 

Още от словото на кмета:

 

"Една поробена държава, която само сто години след това показва пътя и начина за развитие на целия Европейски съюз, безспорен успех за нашата родина. Много е дал Котел за освобождението на България. Най-големият герой на Котел, човекът, който първи осъзна и очерта националноосвободителното ни движение. Георги Стойков Раковски – човекът, който първи създаде визия за това как трябва да бъде освободена България. Благодарение на тези будни умове, на тези будни хора, България достигна до тази паметна дата и ние като котленци трябва да се гордеем с това, което сме допринесли, за да може днес вече България да следва своя европейски път на развитие.

 

Искам да пожелая успех и на нашата община, успех и на нашата скъпа родина. Нека помним завета на дедите си, нека оценяме това, което са правили за България и за нас, и нека бъдем техни достойни наследници.

 

Честит празник, бъдете живи и здрави!!!"

 

Венци и цветя пред паметника на Г. С. Раковски бяха поднесени от името на община Котел, Исторически музей Котел, СУ „Раковски" ПП ГЕРБ, ЖЕНИ ГЕРБ и др. Празникът завърши с музикална програма на учениците от СУ „Г.С.Раковски" и специалното участие на фолклорната формация от ОУ „Кап. П. Пармаков" с. Градец с р - л Тихомир Кинев. "Радио Сливен нет"

Още снимки от новината

nmji
nmji

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев