Община Сливен

С празнична украса Котел посреща Баба Марта

.........................................................
01.03.2019 / 09:21

Градинката с фонтана пред паметника на Петър Берон придоби нов облик с идването на баба Марта. Кметът на Община Котел Коста Каранашев сподели за новите си идеи свързани с утвърдилата се вече като емблематична – „градинката на Берон”.

„В началото на мандата реших да облагородим това място защото то е много красиво и е свързано с инфраструктурата на музеите в района. По тази улица минава и основния туристически поток, с което на града му прилича тази градинка да става все по-красива и привлекателна.

С настъпването на празника баба Марта изградихме този мини кът, в който стилизираните Пижо и Пенда заедно с няколкото щъркели внасят радост и естетика в тази част на града ни. Обръщам се към всички съграждани с молба да положим максимални усилия да ги опазим за да можем да ги ползваме и през следващите години. Планирам в скоро време да се направи и основен ремонт на оградката в северната част на градинката по подобие на алеята за парк „Изворите” и да се засадят подходящи храсти.” На въпрос , че се чува нещо за изграждането и на мини библиотека до паметника на автора на рибния буквар, градоначалника разказа подробности свързани с тази новост.

„Малко да се позатопли и ще поставим тук до монумента на именитият котленец д-р Петър Берон съоръжение под формата на мобилна библиотека. Това ще е нещо като малък шкаф с рафтчета и стъклени вратички специално изработен за открити условия, в който ще има книги, списания и вестници. Всеки, който желае ще може да занесе в тази библиотека свои книги и те да бъдат достъпни за всеки решил да отдъхне в приятната атмосфера на този малък парк. Ще се надяваме и тази придобивка да опазим във времето за да ни радва и бъде в полза на всички.”

Традиционно главната улица „Изворска” в площадният си участък беше украсена с мартеници изработени ръчно от деятелките на ЖЕНИ ГЕРБ . Стъблата на декоративните дръвчета и стълбовете на осветителните фенери бяха увити в бели и червени ленти. По клоните на дръвчетата като листа мартеници придадоха празничен вид на площада. Предвестници на пролетта заеха своя пост и пред сцената на сградата на общината, където котленци и гости на града всяка година си правят снимки и селфита с големите мартеници и двата щъркела. "Котел нюз"

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев