Община Сливен

Проведе се извънредно заседание на Общински съвет - Нова Загора

.........................................................
28.02.2019 / 10:36

На 27 февруари 2019 /сряда/ от 17:00 ч. Общински съвет - Нова Загора проведе извънредно заседание. Проектът за Дневен ред включваше само две точки за разглеждане.

Първата точка бе относно изпратения проект на коригирана обобщена Инвестиционна програма за целия период на Договора между ВиК оператора в Сливен и АВиК. Допусната техническа грешка от ВиК – Сливен за размера на задължителното ниво на инвестиции вече е съобразена с линейната ВиК инфраструктура за цялата територия на област Сливен, а заложените инвестиции са разпределени по категории активи и години за целия срок на подписания през 2016 година Договор за стопанисване, поддържане и експлоатация на ВиК системите и съоръженията. По този начин инвестициите вече гарантират постигане на съответствие в областта на качеството на питейните води, отвеждането и пречистването на отпадъчните води и постигане на технически и екологично устойчив ВиК отрасъл.

По втора точка от Дневния ред общинските съветници упълномощиха свой представител в Общото събрание на ВиК – Сливен, което ще се проведе на 6 март 2019 година, за даване мандат на оператора да участва като бенефициент в процедурата за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по ОП „Околна среда“.

И по двете точки от Дневния ред всички общински съветници, представители на различните политически групи, гласуваха единодушно приемането на предложените решения.

След дадената възможност за питания, обръщения и декларации, председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов закри заседанието.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев