Община Сливен

Изненада: Съдът пусна под домашен арест банкерката Биляна,сънувала кошмари

бхххх
27.02.2019 / 16:46

Бургаският апелативен съд току-що освободи под домашен арест банкерката Биляна Манчева.

Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване. Преразглеждане може да има, ако евентуално Биляна се опита да избяга от страната или срещу нея се съберат нови доказателства, уличаващи я в извършване на престъплението.

„Честно да ви кажа не издържам в килията, сънувам кошмари. Допреди две седмици бях успешен мениджър. Не съм вземала парите.

Сега стоя в един квадратен метър и не знам какво се случва. Страшно е, разберете ме.“ Това заяви пред съда в Бургас банкерката Биляна Манчева, която е обвинена че източила 400 хил. лв. от сметките на клиенти на „Алианц банк“ в Нова Загора.

Тя бе доведена в Апелативния съд, където се гледа мярката и за неотклонение на втора инстанция. Без съгласие на централата в Стара Загора, Биляна Манчева не можела да прави големи транзакции, добави адвокатът и разказа, че условията в ареста били нечовешки. Килията била общо 4 квадрата, а от леглото и до вратата - един квадрат- площта, в която можела да се движи.

В затвора имало епидемия от Хепатит B и серопозитивни. На всичко отгоре Манчева вече имала и съкилийничка. Прокурор Красимира Кателиева заяви, че има достатъчно косвени доказателства, които уличават банкерката. Според обвинението, още три месеца след назначаването й през юни 2016 г. , от авоарите на по-едрите клиенти започнали да изчезват суми. Те били насочвани към други сметки и в по-голямата си част са били теглени през банкомати. На заседанието дойдоха и родителите на Манчева, които споделиха, че са в шок и не знаят какво се случва.

(източник Блиц)

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев