Община Сливен

„Алианц банк“: Ще възстановим парите на засегнатите клиенти след края на официалната проверка

------------------------------------
25.02.2019 / 18:15

След края на официалната проверка, ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, заявиха от „Алианц банк“ - България в официално становище по случая с банковата служителка Биляна Манчева от Нова Загора, обвинена в присвояване на 445 200 лева, съощава "Факти.бг".

Управителката на банковия клон е задържана, тъй като е теглила пари от сметки на клиенти без тяхното знание.

Във връзка с информацията за извършени неправомерни действия от страна на служител на „Алианц банк“ - България в Нова Загора, бихме искали да уверим засегнатите клиенти, че са предприети всички необходими законови мерки, както и да дадем повече информация относно случая.

Незабавно след регистриране на нередност от Системата за сигурност и надзор на „Алианц банк“ - България и последвалата проверка на място, сезирахме органите на реда. В резултат на подадения сигнал от Банката е инициирано досъдебно производство пред Окръжна прокуратура – Сливен. Към настоящия момент продължаваме активно своята вътрешна проверка с цел установяване автентичността на транзакциите, съгласно изискванията на приложимите нормативни актове. Засегнати са ограничен брой клиенти само от град Нова Загора.

След уведомяване на компетентните органи, Банката се свърза с всички засегнати лица и отправи официални покани за разпознаване или оспорване на операциите по банковите им сметки. Алианц Банк България ще започне процедура по възстановяване на сумите от неразрешените транзакции, веднага след приключване на официалната проверка по случая. Извиняваме се за създаденото неудобство на всички засегнати клиенти и ги уверяваме, че ще продължим да бъдем техен доверен партньор и съветник.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев