Община Сливен

Бюрото по труда - Сливен набира желаещи за работа в Португалия, Англия, Испания и Германия

.........................................................
22.02.2019 / 09:36

Работа в Англия

COBREY FARMS – производител на аспержи

Длъжност : берачи на аспержи

Не се изисква владеене на чужд език.

Настаняването е в каравани, по 4 – 6 души, което струва 49 британски лири на седмица на човек

Заплащането е 7, 38 паунда на час.

Храната е за сметка на работниците.

Офертата е публикувана на www.eures.bg - Работни места- под № 44110.

Кандидатстването е до 28.02.2019 г. чрез регистрация на сайта на компанията www.cobrey.co.uk

 

ИНФОРМАЦИЯ за работа в селското стопанство в Испания

 

Агенцията по заетостта обявява набиране на жени за бране на ягоди в Испания, провинция Уелва. Желателен е опит в селскостопанската работа и добро физическо състояние, тъй като се работи при високи температури. Заплащането е 39,71 евро на ден (след удръжки за здравни осигуровки и ДОД). Извънредният труд се заплаща повече. На края на месеца се удържа и сумата за социално осигуряване, дължима от работника за всеки изработен ден. Работното време е 39 часа седмично, разпределени неравномерно и гъвкаво според метеорологичните условия. Осигурено е безплатно жилище и връщането в България. Пътуването до Испания и храната са за сметка на работничките. Кандидатките трябва да са на възраст от 18 до 50 години. Предимство ще имат тези, които притежават “NIE” - испански Идентификационен номер на чужденец.

Краен срок за записване и повече информация:

 

- за „Санта Мария Де Ла Рабида”–15.03.2019г. в стая № 20, етаж 4, Дирекция„Бюро по труда”– Сливен

 

 

Работа в селското стопанство в Португалия

Pаботодател: Име: Nuvem Maravilha

Адрес: Vale da Amoreira, Edifício Paço Real, 5º B, 8005-334 Faro

Държава: Португалия

 

Наименование на позицията: Селскостопански работник – бране на малини

 

Описание на длъжността/Отговорности: Основни отговорности / Задачи: Бране на меки плодове, предимно малини

 

Компанията предлага: Договор за приблизителен период от 2-3 месеца, започващ в края на м. февруари/март и продължаващ до м. май/юни.

 

Работниците ще бъдат наети с пробен период от 15 дни, през който период те ще преминат и кратко обучение. За да останат на работа, работниците трябва да успяват да отговорят на основните изисквания на работодателя, свързани с продуктивността им /набиране на мин. 4 кг. продукция на час/, както и да спазват установените норми на поведение. Ако работникът не постига тези цели, трудовият му договор ще бъде прекратен и работникът ще трябва да се завърне в България, заплащайки сам пътните си разходи.

 

Брой свободни работни места: 40

Изисквания към кандидатите

 

Образование: Основно образование

 

Длъжност Земеделски работници

 

Опит: Професионален опит: с предимство са кандидатите, които имат опит в бране на меки плодове. Допустими са и кандидати с опит в селскостопанска работа в оранжерии.

 

Езиковия умения: Английски - 5 - Основно

 

Испански - 5 - Основно

 

Португалски - 5 - Основно

 

Други: Езикови умения: владеенето на английски, португалски или испански език е предимство, но не е задължително условие. Други Изисквания: ,Физическа пригодност и издръжливост, Възможност за работа при високи температури, Чисто свидетелство за съдимост.

 

Заплащане и условия на заетост

 

Заплата: 600 евро базова месечна заплата

 

Месторабота: Португалия, област Алгарве Quinta Poço dos Pássaros, Sítio de Valongo, 8800-072 Tavira

 

Начална дата за започване: 28.2.2019 г.

 

Работно време: 40: има процедура за компесаторно време в съответствие с нуждите на производството. Работи се през цялата седмица, с един или два почивни дни на ротативен принцип. Работният ден започва в 6 или 7,30 ч. сутринта и е възможно да се работи извънредни часове

 

Работа на смени и почивни дни: Почивните дни са на ротативен принцип

 

Настаняване: осигурено настаняване, заплащат се само режийните разходи в размер на 2 евро на ден. Мъже и жени се настаняват в отделни спални помещения

 

Храна: не

 

Пътни разходи до страната: Осигурено от работодателя авансово заплащане на пътуването до Португалия – цената на билета се удържа при първото изплащане на заплата

 

Други: Заплащане: Основно месечно заплащане (при 40-часова работна седмица, 5 работни дни): 600 евро базова месечна заплата+96,66 евро (1/12 от полагащите се средства за отпуски и коледни празници)+99,44 евро добавки за храна =796.10 евро бруто /приблизително 720,00 евро нето/. Месечна заплата при отработени допълнителни часове и получени бонуси за продуктивност (48-часова работна седмица, 6 работни дни в седмицата):600 евро базова месечна заплата+96,66 евро (1/12 част от полагащите се средства за празници и коледни надбавки) +99,44 евро добавки за храна +100 до 200 евро (допълнителни часове)+0 до 250 евро (бонуси за продуктивност)=896,1 до 1.246,1 евро бруто /приблизително 771,91 до 991,36 евро нето/.Важна допълнителна информация:1. Изискуемите данъчно-осигурителни вноски върху трудовите възнаграждения варират в съответствие със стойността на заплащането. Минималната удръжка е 11% за социални осигуровки /постоянна месечна такса/. Дънъчната удръжка варира м/у 0% и 25% в зависимост от полученото възнаграждение. Ако работникът не е регистриран в португалските финансови служби като пребиваващ в Португалия, данъчното облагане и социалните осигуовки ще са в размер на 36% върху полученото месечно трудово възнаграждение. 2.При заминаването си за Португалия работникът трябва да разполага със средства за първоначална издръжка до получаване на първо заплащане, както и в случай на спешна нужда от преждевременно завръщане в България, в размер на приблизително 200 евро. 3. Работодателят не осигурява авансово заплащане. 4. Месечното заплащане се превежда по разплащателните сметки на работниците в последния ден на месеца. 5. При пристигането си в Португалия работниците, които нямат португалски осигурителен номер, ще имат период от 4-5 дни, в който няма да работят, тъй като е необходимо от компанията да им осигурят необходимите португалски документи, въз основа на които законно да могат да работят.

 

Начин за кандидатстване

 

Документи, изисквани от работодателя: Заинтересованите кандидати следва да попълнят в ДБТ по местоживеене апликационна форма, която сканирана, заедно със сканирана Декларация Приложение 20, се изпраща на е-мейл Gabriela.Goranova-Dimcheva@az.government.bg.

 

Език, на който да бъдат представени документите: При попълване на апликационната форма имената и адресите следва да се изписват на латиница /по лична карта/ и задължително се посочва лице за изплащане на застраховка в случай на злополука – тази информация е изискуема съгласно португ.закон

 

Къде да се изпращат документите: Gabriela.Goranova-Dimcheva@az.government.bg „Вашите лични данни се обработват от Агенция по заетостта (EURES България), като администратор на лични данни, съгласно действащото национално законодателство. Може да се запознаете с Политика за поверителност на сайта на АЗ https://www.az.government.bg/pages/politika-za-poveritelnost-i-zashtita-na-lichnite-danni и във всеки наш офис, което съдържа основанието и целите за обработката на лични данни, видовете данни, трети лица, имащи достъп до тях, срока за съхранение, правата ми и данни за контакт.”

 

E-mail за изпращане на документите: Gabriela.Goranova-Dimcheva@az.government.bg

Крайна дата за кандидатстване: 05.4.2019 г.

 

Работа в Германия

В сферата на хотелиерството и ресторантьорството се търсят:

 

- готвачи

 

- сервитьори

 

- камериерки

 

- рецепционисти

 

Интервютата ще се проведат в:

 

София – 11.03.2019г. / Сградата на Агенция по заетостта/

 

Пловдив – 12.03.2019г. / Сградата на ДРСЗ Пловдив/

 

Бургас – 13.03.2019г. / Сградата на Кариерен център/

 

Варна – 14.03.2019г. / Сградата на Център "Работа" към ДБТ - Варна

 

Желаещите да се явят на интервю в Бургас на 13.03.2019г. да изпращат до 08.03.2019 г. CV-тата си на адрес: marchela.pantaleeva@az.government.bg

Офертите може да бъдат намерени на сайта: www.eures.bg в рубриката “Работни места”

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев