Община Сливен

Ужилените от банкерката в Нова Загора не са проверявали сметките си дълго време

.........................................................
21.02.2019 / 09:21

„Банковите служители могат да проследят движението на сметките. Ако някой реши да злоупотреби, логично няма да пипа такава, от която през ден се теглят пари и се следи. Клиентът няма задължение да си проверява сметка. Той си е поверил парите на банката и се е доверил“. Това каза пред БТВ финансистът Емил Хърсев по повод последния случай с източените пари от служителка в Нова Загора.

„Всяка една сделка трябва да се контролира поне от два служители. Извършителката в Нова Загора вероятно е знаела паролите и на своите колеги и не е било проблем да източва пари. При всички положение служителите са си разменяли паролите и нарушението в технологичен план не е само на един човек. Банката сега ще поеме разноските към клиентите си, за да не я съдят“, каза още Хърсев.

„Няма вечни записи на камерите на банкоматите и ние не знаем кога служителката е теглила сумите. Случаите на измами от банкови служители не са много, каквато е и световната тенденция. Понякога се правят и грешки при транзакциите, когато банкерите са сбъркали цифра. Трябва да проверяваме сметките си по-често“, посъветва финансистът.

 

Източник: "Фактор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев