Община Сливен

Гимназия "Захарий Стоянов" бе домакин на информационна кампания "Ще гласувам за първи път"

.........................................................
19.02.2019 / 18:15

На 19 Февруари 2019, екипът по проекта „Вашият глас за Европа“ посети професионалната гимназия с преподаване на чужди езици в град Сливен – „ Захарий Стоянов“, с информационната си кампания „Ще гласувам за първи път“.

Информационната кампания има за цел да представи пред ученици от 12ти и 11ти клас, информация относно предстоящите избори за Европейски парламент, като популяризира основните постижения и важната роля, която Европейският парламент играе в демократичния процес на Европейския съюз. Очаква се по-голямата част от учениците от 11-ти и 12-ти клас, до май 2019, да имат навършени 18 години, което ще означава, че те за първи път ще имат възможността и правото да упражнят своя вот.

Чрез направените презентации и дискусии, екипът на проекта успя да очертае основните постижения на Европейския парламент през последните години, за да се подобри разбирането за важната роля, която той има за нас, като граждани и за нас като част от фирми и други организации.

Над 35 ученика взеха участия в информационната кампания, като получиха промоционални материали, изработени по проекта и ще имат възможност да използват стотици печтни издания, в новосъздадения „Information EU Stop Shop”, който ще се поддържа в рамките на изпълнение на проекта с издания на Европейска тематика.

Информационната кампания, включва посещение на още 4 училища.

Още снимки от новината

.........................................................
.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев