Община Сливен

Учители от Испания, Италия, Румъния и Турция обменят опит с колегите си в Сливенска област

----
15.02.2019 / 15:46

Директори и учители от четири държави са в Сливен, за да обменят опит в прилагането на творчески методи на преподаване, задържането на децата в класните стаи и използването на различни ресурси в образователния процес. Домакин на визитата от 14 до 20 февруари е Регионалното управление на образованието. Началникът на РУО Боян Аксаков и ст.експертът Дина Димитрова придружиха педагозите при посещението им в областната администрация. Зам.областният управител Димитринка Петкова ги приветства от името на областния управител.

В срещата участваха преподаватели или директори от частна езикова школа в гр.Гранада, Испания, частно католическо училище в гр. Редиго, Италия, професионално училище за ученици на възраст от 6 до 23 години в гр.Яш, Румъния, от Селджуксия университет, Образователния център за талантливи деца и деца със специфични потребности и СУ „Осман Гази" в гр. Кония, Турция. Гостите представиха дейността на учебните си заведения. През следващите два дни те ще имат възможност да се запознаят с учителите, децата и учениците от различни образователни институции: ДГ „Теменуга", УО „Д.Петров", ПГХТ „Акад.Неделчо Неделчев", ПГПЗЕ „З.Стоянов" в Сливен, както и СУ „Хр.Ботев" и ПГСС в Нова Загора. Ученици от ОУ "Х.Димитър" в сливенското с.Бяла ще им покажат подготвен от тях урок по английски език, а техни връстници от ОУ "Хр.Ботев" ще изявят музикалните си таланти.

Международната партньорска среща е поредно събитие по проект „Аз съм щастлив.Аз обичам училището" по програма „Еразъм +", който е създаден по идея на Средно училище „Осман Гази". Училището е и основна координираща организация по проекта.

Още снимки от новината

----
----
----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев