Община Сливен

Управителният съвет на туристически район „Долината на розите“ проведе свое заседание

.........................................................
12.02.2019 / 09:14

Управителният съвет на туристически район „Долината на розите“ заседава на 11 февруари в Казанлък. В заседанието участва зам.областният управител на Сливен Камен Костов с пълномощно от областния управител. Община Сливен бе представена от зам.кмета Стоян Марков. Целта бе да се избере изп.директор на Организацията за управление на туристическия район. По предложение на кмета на община Казанлък Галина Стоянова членовете на УС гласуваха длъжността да бъда заета от Деана Петкова. Петкова е с висше образование по туризъм, работила е в местната администрация, хореограф-педагог към читалище „Жар 2002“ в Казанлък. Тя и служител-експерт, който ще бъде назначен от Министерството на туризма, ще бъдат натоварени да разработват съвместни туристически проекти между общините и областната администрация в Сливен, които са включени в Организацията за управление на туристическия район.

 

В заседанието още участваха лично или с пълномощници кметовете на общините Панагюрище, Копривщица, Хисар, директорът на историческия музей в Казанлък. Изборът на изп.директор е последната стъпка за окончателната регистрация в Министерството на туризма на Организацията на ТР „Долината на розите“ с център община Казанлък.

 

Районът ще развива дейност в сферата на културния, фестивален, здравен, винен, планински, приключенски, уелнес, еко и СПА-туризъм.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев