Община Сливен

Плащанията към земеделците за 2018 година ще започнат през март

.........................................................
07.02.2019 / 09:21

Изпълнителният директор на Държавния фонд "Земеделие" - Разплащателна агенция Живко Живков обяви индикативния график за предстоящите оторизации по схемите и мерките за директни плащания от Кампания 2018, които ще бъдат извършени през 2019 година, съобщиха от фонда. Очакванията са основните плащания да бъдат през март.

Графикът за директните плащания е указателен и има за цел да ориентира предварително земеделските стопани за предстоящите плащания на субсидии. Периодите на изплащане зависят и от предоставянето на финалния слой "Площи, допустими за подпомагане" и на всички специализирани слоеве по отношение на прилаганите схеми и мерки за Кампания 2018.

Важно е да се отбележи, че от началото на март стартира и приемът на заявления за подпомагане за Кампания 2019, се посочва в съобщението. ДФ "Земеделие" ще създаде необходимата организация на работа, за да получат земеделските стопани субсидиите си в срокове, максимално близки до заложените в индикативния график.

Живков е припомнил също, че до момента по подадените заявления за Кампания 2018 г. са разплатени над 820 млн. лева. От тях по схемите за животни са преведени 185 млн. лева и над 634 млн. лева по Схемата за единно плащане на площ /СЕПП/.

Първите плащания за настоящата кампания са започнали в края на октомври и са били насочени към животновъдите - по схемите за преходна национална помощ, необвързана с производството. "Сл. нюз"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев