Община Сливен

Сливенски акробати ще участват с Енчо Керязов в "Нощта на звездите"

------------------------------------
04.02.2019 / 14:42

Усилено върви подготовката на Осмата Нощ на звездите на Фондация „Енчо Керязов”, е съобщил за Радио 999 ямболският фотограф Красимир Стойчев, който е в ръководството на фондацията.

Събитието ще се проведе на 23 март в столицата.

Вече осем години фондацията на роденият в Елхово и почетен гражданин на Ямбол акробат Енчо Керязов организира кампания за подпомагане на даровити българчета в сферата на спорта, образованието и изкуството.

Осмата „Нощ на звездите“ ще мине под знака на магията във всичките й проявления. 30 танцьори от пет различни жанра ще покажат, че изкуството е вълшебство. По традиция живата музика ще се изпълнява от оркестър от 60 музиканти под ръководството на Левон Манукян. Десет знакови личности от българския шоу бизнес също ще излязат на сцената.

Самият Енчо Керязов подготвя изненадващ нов номер, който няма нищо общо с еквилибристиката и е създаден специално за грандиозния спектакъл. За да видите изпълненията на гостите от чужбина едно по едно ще трябва да прелетите целия свят, а тук каймакът на манежа ни идва на крата.

В Осмото издание на „Нощта на звездите“ сред звездните участници от световните сцени са поканени и малките акробати от Спортен клуб по акробатика „Стефан Данчев“ от Сливен. Този клуб носи името на родоначалника на българската акробатика като спорт и основателя на първия спортен клуб, създаден в България през 1952 г. Клуб по акробатика „Стефан Данчев“ е създаден през 2002 г., като последните седем е под ръководството на треньор Виолета Бинева. През декември жителите на Ямбол имаха възможността да видят изкуството на малките акробати, благодарение на читалище „Диана“. Клуб по акробатика „Стефан Данчев“ стана носител на специалната купа на Регионалния фестивал „Ехо над Тунджа“, организиран от читалище „Диана“. А два месеца преди това завоюваха златни медали на Международния турнир в Майнц, Германия. "Радио 999"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев