Община Сливен

Съдът в Сливен върна в ареста дрогирания шофьор, оказал съпротива срещу полицейски служители

------------------------------------
29.01.2019 / 15:31

Съдът в Сливен върна в ареста дрогирания шофьор, оказал съпротива срещу полицейски служители. Това съобщиха от Районна прокуратура - Сливен. След протест на Районна прокуратура – Сливен, съдът измени наложената спрямо Илко Й. мярка за неотклонение „Домашен арест“ в „Задържане под стража“. Илко И. е обвинен в това, че на 19 януари 2019 г. в град Сливен, при управление на автомобил „БМВ X 5“, извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като деянието е било съпроводено със съпротива срещу органи на властта (не спиране на подаден сигнал със стоп палка, преминавания на червен светофар, предизвикващи опасност за други водачи на пътя, пешеходци и полицейски служители, докато е бил преследван от полицейски автомобил с включена сигнална сирена в гр. Сливен и др.), изпълняващи задължения по опазване на обществения ред – двама полицейски служители, като престъпното деяние се отличава с изключителна дързост.

Той е обвинен и за това, че на същата дата в град Сливен, управлявал горепосочения автомобил след употреба на наркотични вещества – амфетамин и метамфетамин, установено с техническо средство.

На свое заседание (от 22 януари 2019 г.) Районен съд – Сливен не уважи първоначалното искане на Районната прокуратура в града за задържане на обвиняемия и определи той да бъде поставен под „Домашен арест“. Актът на съда бе протестиран от Районна прокуратура – Сливен.

Определението на Окръжен съд – Сливен е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

Източник: "Фокус"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев