Община Сливен

Обявена е грипна епидемия в Сливенска област

----
22.01.2019 / 14:28

Поради повишаване на броя на случаите с грип и остри респираторни заболявания в обл. Сливен Регионална здравна инспекция – Сливен обявява грипна епидемия за област Сливен считано от 23 януари.

 

С оглед прекъсване на епидемичния процес и ограничаване на заболяемостта от остри респираторни заболявания и грип са разпоредени противоепидемични мерки на ръководителите на лечебни и социални заведения и кметовете по общини, част от които са:

 

Преустановяване на свижданията и плановите операции в лечебните заведения

Преустановяване на консултациите на здрави бременни жени и кърмачета, както и на всички профилактични прегледи и имунизации

Провеждане на стриктен ежедневен филтър в детските заведения, като откритите болни деца не се приемат и не се допускат до работа заболели лица от персонала.

Спиране провеждането на масовите мероприятия

Регионална здравна инспекция – Сливен предложи на Регионално управление на образованието – Сливен прекратяване на учебните занятия в училищата на обл. Сливен за периода 23-27.02.2018 г.

 

Препоръки към населението:

 

При наличие на симптоми на грип и остри респираторни заболявания да не се провежда самолечение.

Болните с висока температура и други признаци на грип и остри респираторни заболявания да се обръщат за преглед към избран от тях лекар за своевременно назначаване на адекватна, съвременна терапия.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев