Община Сливен

Поздрав на кмета на община Нова Загора Николай Грозев по повод 21 януари - Бабинден

----
21.01.2019 / 09:45

Уважаеми жители на община Нова Загора,

Днес /21 януари/ в цялата страна се отбелязва Денят на родилната помощ, на който обществото ни отдава дължимото на всеотдайния и високоотговорен труд на акушер-гинеколозите и акушерките и почита хората, допринесли за развитието на родилната помощ в България. Празникът е наричан „Бабинден” и е свързан с народните обичаи, в които се благодари на жените, които са изродили децата в семейството.

Уважаеми лекари и акушери,

Да помогнеш в чудото на раждането на един нов живот не е просто професия - това е житейско призвание, което носи много нежност. Гордейте се и влагайте любов в него, защото мисията Ви е символ на позитивизъм, всеотдайност и достойнство. Желая Ви здраве, семейно щастие и професионално удовлетворение! Нека животът ни бъде озарен с повече детски усмивки, за да има община Нова Загора своя успешен утрешен ден!

Честит празник!

 

На 21 януари, кметът на община Нова Загора Николай Грозев, заместник-кметовете Маргарит Тодоров и Светла Стоянова и секретарят Мария Стефанова, посетиха Акушеро-гинекологично отделение на МБАЛ „Света Петка Българска“, за да поднесат своите поздравления по повод Деня на родилната помощ. Те благодариха на д-р Кавръков, завеждащ АГО, и на всички акушери и педиатри за неуморния труд и отправиха пожелание за здраве и повече новородени бебета през 2019 г.

„Сърдечно Ви поздравявам за високия професионализъм! Вярвам, че ще продължавате да упражнявате своята високохуманна професия все така всеотдайно. Бъдете здрави и удовлетворени!“ – с тези думи г-н Грозев изрази уважението и признателността на всички новозагорци към служителите от АГО на МБАЛ „Света Петка Българска“. Той използва щастливия повод, за да подчертае, че ще продължи подкрепата на Община Нова Загора към лечебното заведение, като предвидената сума за тази цел в Бюджета за 2019 г. е 200 000 лв.

Още снимки от новината

----

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев