Община Сливен

Стартира процедура за реконструкция на жп гарата в Нова Загора

.........................................................
15.01.2019 / 16:09

След многократните настоявания на кмета на община Нова Загора Николай Грозев, Национална компания „Железопътна инфраструктура” стартира процедура за реконструкция на жп гара Нова Загора. Гаровият комплекс ще бъде обновен по проект, финансиран от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура” 2014-2020 г.

Идейният проект „Реконструкция на гаров комплекс Нова Загора”, бе представен на 15 януари в присъствието на заместник-кметовете на Община Нова Загора Маргарит Тодоров, Светла Стоянова и Ивайло Енев от г-н Ивайло Дженев – ръководител ЗПУИП "Гарови комплекси и терминали". Той предвижда ремонт, възстановяване и модернизация на съществуващата жп инфраструктура с цел гарантиране на сигурността на пътниците, както и привеждане на гаровия комплекс в съответствие с европейските стандарти в областта. С реализацията на проекта ще се подобри организацията на обслужването и ще се създадат необходимите удобства и комфорт на пътниците.

„Проблемът с жп гарата на Нова Загора съществува от много години и ремонтът й е очакван от новозагорци. Радвам се, че след многобройните ми настоявания са предприети стъпки за неговото решаване. Надявам се, че след приключването на строителните работи, ще имаме едно добро съоръжение, което да се ползва от жителите и гостите на общината.” - сподели кметът Николай Грозев.

Още снимки от новината

.........................................................

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев