Община Сливен

Проведе се публично обсъждане на проекта на бюджетa за 2019 г. на община Нова Загора

------------------------------------
14.01.2019 / 18:24

На 14 януари в сградата на Общинска администрация се проведе публично обсъждане на Проекта за бюджет на Община Нова Загора за 2019г. На обсъждането присъстваха: кметът на общината Николай Грозев, председателят на Общински съвет – Нова Загора Георги Николов, заместник-кметовете Маргарит Тодоров, Светла Стоянова и Ивайло Енев, Мария Стефанова-Секретар на Община Нова Загора, Иванка Михова-директор Дирекция „Финансова и административна дейност”, Пламен Юнгарев – началник отдел „Териториално и селищно устройство и контрол на строителството”, началници на отдели и др. Началото на обсъждането бе поставено от г-н Грозев, който посочи, че изготвеният проектобюджет има за цел да създаде възможности за балансирано развитие на общината и предоставяне на по-ефективни и качествени услуги на населението в областите: образование, здравеопазване, социални дейности, благоустрояване, култура и спорт. Градоначалникът подчерта,че максималният ефект при изпълнението на бюджета ще бъде гарантиран с финансова дисциплина при изразходването на публичните ресурси, както и от ефективното усвояване на средства по оперативни програми.

Директор Дирекция „Финансова и административна дейност” – Иванка Михова представи проекта на бюджет за 2019г., като посочи, че той е изработен със съдействието на кметовете на населени места, ръководителите на второстепенни разпоредители и бюджетни звена към Общинска администрация. Съобразен с фискалните правила и ограничения, определени със Закона за публичните финанси, той е в размер на 33 612 654 лв.

Началник отдел „ТСУ” Пламен Юнгарев представи Капиталовата програма за 2019 г., която е в размер на 6 078 165 лв и ще се финансира от целева субсидия за капиталови разходи в размер на 1 149 211 лв. и 4 928 954 лв от собствени приходи.

Накрая на обсъждането кметът Николай Грозев посочи, че реалистично планираните местни приходи са гаранция за съставяне на балансиран бюджет, а разходите са ограничени и оптимизирани до размера на очакваните собствени приходи и трансфера от централния бюджет. Той заяви, че Общинското ръководство продължава водената през последните години разумна финансова политика, с цел гарантиране, запазване и подобряване на общинските услуги и условията на живот в Община Нова Загора.

 

 

 

 
 

Copyright © 2008-2021 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев