Община Сливен

В Сливен се проведе Национално състезание "Евроскола за среднощколци"

------------------------------------
14.01.2019 / 09:09

На 12 януари 2019 г., в зала „Май“ в Община Сливен се проведе регионалното състезание Евроскола за средношколци от Сливенска и Ямболска области. Събитието се организира от Европейския парламент с любезното домакинство на Община Сливен.

Общо 9 отбора от средни училища от Сливенска и Ямболска области, мериха сили в познанията си относно ЕС, умения да говорят пред публика, да изразяват лично мнение по въпроси на журито, както и да представят темата си на един от трите работни европейски езика (английски, френски, немски).

Отборите бяха оценявани от жури в състав: Владимир Уручев – евродепутат; Теодор Стойчев – ръководител на Бюрото на ЕП в България и Нено Ненов – акредитиран сътрудник на евродепутата Ева Майдел. Заместник-кметът на Община Сливен – Стоян Марков, участниците и изтегли жребия с поредността на представяне на отборите.

Всички ученици се представиха достойно, а като изненада за тях журито предостави шанс не на едно, а на пет от общо 9-те училища да пътуват до Страсбург. В периода март-май 2019 г., всяко от тях ще може да заведе 24 ученика и 2ма учители в Европейския парламент, където ще имат шанс за един ден да влязат в ролята на евродепутати заедно със свои връстници от цяла Европа.

 

 

 

 

Победителите в регионалното състезание Евроскола, проведено на 12.01.2019 г. са:

1. ППМГ „Добри Чинтулов“ - Сливен

2. ПГПЗЕ „Захарий Стоянов“ – Сливен

3. СУ „П.К.Яворов“ – Стралджа

4. ПМГ „Атанас Радев“ – Ямбол

5. ПГИ „Г.С.Раковски“ – Ямбол

Честито на всички и им пожелаваме интересно и ползотворно пътуване до Страсбург!

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев