Община Сливен

Общинар от Хасково създаде „щастлив хладилник“ за хора в нужда

.........................................................
08.01.2019 / 10:33

Хладилна витрина с продукти в помощ на бедни заработи пред един от магазините в Хасково. Благородната идея предвижда хора с по-добро материално положение да поставят в него храна и напитки, които съгражданите им в нужда не могат да си позволят. Инициатор е най-младият общински съветник в Хасково Митко Петров (ГЕРБ).

Той осигурил витрината със собствени средства и я поставил пред магазина със съгласието и съдействието на собственика. За да даде пример на другите Петров я зареди с храна и напитки.

„Щастливият хладилник“, както вече го наричат в квартала, е пред магазин на бул. „Освобождение“. От търговския обект ще поемат разходите за ток, охраната и зареждането по волята на дарители.

„Много хора вече проявяват интерес към идеята. Надявам се доброто да продължи и да бъде подето и от други хора с възможности. Вярвам, че подобни хранителни витрини за нуждаещи се ще се появят и в други хасковски квартали, за да може максимален брой хора да се възползват от тях“, каза Митко Петров. Идеята срещала подкрепа и от други собственици на магазини в Хасково.

 

Източник: "Монитор"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев