Община Сливен

Коледно веселие събра днес жители и гости на Сливен

njjjj
25.12.2018 / 18:34

Коледно веселие събра днес жители и гости на града на пл. ,,Цар Освободител”, пред сградата на Общината. То беше открито от кмета на община Сливен Стефан Радев, който пожела на присъстващите здраве, късмет и светли празници. ,,Нека да споделим красотата и обичта на тези светли дни със семействата си, приятелите и най-близките ни хора. Честито Рождество Христово!”.

В празника участваха децата на Младежки танцов ансамбъл „Браво“ при НЧ „Хаджи Димитър – 1937“ и Детски фолклорен ансамбъл „Българче“ при ОУ „Христо Ботев“ и НЧ „Хаджи Димитър – 1937“, с ръководител Станка Иванова, Иван Добрев и Десислава Стойкова. В празничното хоро и тази година се включиха граждани.

Сред присъстващите бяха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, заместник – кметовете Румен Иванов и Пепа Чиликова, секретарят на Общината Валя Радева и представители на различни институции и организации в града.

 

Коледно-новогодишната програма на Община Сливен продължава с поредното издание на фолклорния събор „Зимни празници в Мечкарево”, което ще се проведе утре, 26 декември.

 

Специален гост на общоградското веселие на 31 декември „Заедно в Новогодишната нощ” ще бъде певицата Славка Калчева. То ще започне в 23.30 часа на пл. „Цар Освободител”. В него ще се включат и Ансамбъл за народни песни и танци – Сливен.

 

 

 

Василиева света литургия ще бъде отслужена на 1 януари, 2019 г. в Катедрален храм „Св. Димитър”.

Още снимки от новината

mkkkk
mkkkk

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев