Община Сливен

Андония Спасова отличена с наградата „Личност на 2018 година“ в община Нова Загора

------------------------------------
19.12.2018 / 20:15

Под нестихващите аплодисменти на присъстващите, Андония Спасова - пианист, преподавател по пиано и дългогодишен ръководител на Обединена школа по изкуства „Илия Аврамов“ получи лично от кмета Николай Грозев престижната награда на Община Нова Загора – „Личност на годината“. „Деятел на културата, с проявени лидерски качества, всеотдайност и отговорност.

Човек, който разгаря пламъка на любовта към изкуството у децата и открива нови пътища към техните сърца. Достойна личност, която прославя Нова Загора и безспорно заслужава нашето уважение, доверие и благодарност.“ – това са част от аргументите на комисия от представители на местни медии и обществени институции, достигнали до това решение. „През тази година ние реализирахме много и различни проекти, свързани с инфраструктурата на града, но успехите се броят не само с видимото, а и с това, което сме посяли в сърцата и душите на бъдещите поколения. Радвам се, че комисията присъжда тазгодишната награда на личност в областта на културата и изкуството.“ - заяви кметът на общината Николай Грозев.

Андония Спасова прие знаковия плакет с думите: „Хората на изкуството обичат аплодисментите и това отличие са моите аплодисменти. Макар че наградата е персонална, зад нея стоят и усилията на всички мои колеги, които помагат на децата да опознаят красивия свят на изкуството.“

Заради своето призвание да прави добрини и да намира нови каузи, в името, на които да поведе младите хора на Нова Загора, за безкористността и вярата в доброто, за упоритостта и непримиримия дух, приз „Добро сърце“ бе присъден на Даниел Минчев, ученик в СУ „Христо Ботев“. Наградата беше връчена от заместник-кмета на Община Нова Загора Ивайло Енев.

За да стимулират най-добрите постижения и да се популяризират най-талантливите и способни млади новозагорци, тяхната дейност и успехи, за първа година беше връчено още едно отличие: „Успял млад новозагорец”. То бе присъдено на Христомир Великов, млад и талантлив новозагорски художник, представил пет самостоятелни изложби, с многобройни участия в групови изложби в Нова Загора, Казанлък, Велико Търново, Пловдив. През 2017 г. печели конкурса „Път за младите” на културен център „Бялата къща”, град Пловдив и участва в две групови изложби в културния център – през 2017 и 2018 година. Участва във всички традиционни изложби „Майски салон“ и „Есенен салон“ в гр. Нова Загора от 1996 година до сега. Носител на наградата „Веста“ в категория „Изобразително изкуство“ за 2016 година.

Наградата „Успял млад новозагорец” Христомир Великов получи от народния представител в 44-то Народно събрание Галя Захариева.

За приз „Обект на годината“ се бориха няколко предложения – подбрани между многобройните за 2018 г. инвестиции в инфраструктурата на общината - ремонтирани улици и пътни участъци, санирани 10 многофамилни жилищни сгради и сградата на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, реновирана знакова сграда на Исторически музей, модернизация на емблематичния за новозагорци шадраван, в централната пешеходна зона. Обновен бе задният двор на Средно училище „Христо Ботев” с нови спортни площадки за волейбол и баскетбол и съоръжение за фитнес на открито. Поредната стъпка напред към изграждането на красива градска среда за жителите на Нова Загора е новото междублоково пространство в жк „Загоре”. Основни критерии при избора на победител в категория „Обект на 2018 година” са качеството на строителството, разположението на обекта, хармонията с градската среда и ползата за обществото. Наградата „Обект на 2018 година” беше присъдена на Исторически музей. Тя бе връчена на неговия директор Пейчо Пейчев от заместник-кмета инж. Маргарит Тодоров.

„Успешен бизнес партньор на 2018 година” за своето дългогодишно партньорство с Община Нова Загора и спомоществователството на редици събития и инициативи на територията на община Нова Загора стана ЕТ „Диян Танев - Агроплод” – фирма, съсредоточена в растениевъдството - производство на селскостопански продукти, с цел продажбата им в първоначален, непреработен вид. Наградата беше връчена от Светла Стоянова, зам.- кмет.

За доброто настроение по време на церемонията „Личност на 2018 г.“ се погрижиха Дона Мосто, Мирена Йорданова и младите таланти от Клуб по спортни танци „Яница - Т.А.” Златомира Стоянова и Драгомир Димитров.

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев