Община Сливен

Състезателката по муай тай Карина Петкова е „Спортист на община Нова Загора за 2018 г.“

.........................................................
14.12.2018 / 10:34

По традиция кметът Николай Грозев бе домакин на поредните награди „Спортист на Община Нова Загора 2018 г.“. На тържествената церемония, на 13 декември 2018 г., бяха отличени най-добрите спортисти и спортни и туристически деятели на годината. „Благодаря Ви, че се отзовахте на поканата на Община Нова Загора да отбележим спортните постижения на 2018 г.. Гордост за нас са всички наши спортисти, които постигат успехи и прославят името на Нова Загора и България.“, заяви преди церемонията кметът на община Нова Загора Николай Грозев.

С първо място на Световно първенство по муай тай в Тайланд, второ място на Европейско първенство в Румъния, второ място в Републиканско първенство и много други отличия, вече утвърдената състезателка на Спортен клуб „Прайд енд Глори“ Карина Петкова получи отличието „Спортист №1 на 2018 г.“. Своята награда - плакет, грамота и картина, тя получи лично от кмета на общината Николай Грозев.

„Отбор на 2018 година на Община Нова Загора“ стана футболен клуб „Загорец“, завоювал под ръководството на треньора Мирослав Миндев второ място в крайното класиране на Югоизточна „В“ РФГ. Заслужена награда получи старшият учител по физическо възпитание и спорт Ивайло Гочев. За педагогическата си работа и приобщаването на младите хора към спорта той получи отличието „Учител с принос в развитието на физическото възпитание и спорта в системата на образованието“. Предвид постиженията на своите спортисти, амбицията, хъса за победа и упоритостта, за „Треньор на 2018 г.“ бе отличен Иван Иванов – движеща сила на един от най-успешните клубове на територията на община Нова Загора „Прайд енд Глори“. В церемонията по награждаване „Цар Футбол“ присъстваше още и с връчване на приз „Футболист на 2018 г.“ на Явор Тенев. Отличие за „Принос в развитието на спорта“ получи Мирослав Мирчев, единственият българин, достигнал финала на триатлона „Swissman extreme“ в Швейцария и регистрирал едно от най-добрите времена.

Като перспективни състезатели и млади спортни надежди бяха посочени Златомира Стоянова и Драгомир Димитров от Клуб по спортни танци „Яница – Т.А.“, Десислава Димитрова – състезател на Волейболен клуб „Загорец“, Цветомира Колева от Клуб по лека атлетика „Лидер“, Денислав Стоянов и Стефан Стефанов от Шахматен клуб „Загорец“, Моника Иванова от Спортен клуб „Стогос“, Венцеслав Трайков от Клуб по лека атлетика „Загорец“, Габриел Грозев – колоездачен клуб „Загорец – 1880“, Константин Михайлов – Спортен клуб „Прайд енд Глори 2001“, Анита Иванова – Тенис клуб „Загорец“ и Диана Павлова от Спортен клуб по борба „Загорец“.

В областта на туризма награди получиха Георги Маринов от туристическо дружество „Алеко – 1900“, преминал Националния туристически маршрут „Ком – Емине“ за 11 дни, Емилия Димитрова за активна дейност и популяризиране на туризма сред учениците в община Нова Загора и Дани Петров, член на клуб каяк туризъм „Тетида“.

Наградите на отличените спортисти и деятели на спорта и туризма бяха връчени от кмета на община Нова Загора Николай Грозев, председателя на Общинския съвет Георги Николов, заместник-кметовете Светла Стоянова, Ивайло Енев и Маргарит Тодоров, Мария Стефанова, секретар на Община Нова Загора и общинските съветници Пепа Беева и Стоян Петров.

Музикални поздрави към наградените и всички гости на церемонията „Спортист на 2018 г.“ поднесоха Виктория Добрева, Йоана Атанасова, Михаил Георгиу и Тонка Костова от клас „Поп пеене“ на Школа по изкуства „Илия Аврамов“ и танцьорите от Танцова формация „Димитров“ при НЧ „Диньо Сивков - 1870“.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев