Община Сливен

Специалист по позитивна психотерапия и хипноза започва работа в Сливен

.........................................................
13.12.2018 / 09:29

Тя може да ви лекува чрез хипноза. Да ви преспи за 40-50 минути, а когато се събудите, да сте нов човек. За първи път в Сливен започва дейност Весела Гологанова, която ще работи в център „Сенс“ на ул. „Лъдженска“ №1 и телефон 0888 180 444.

Весела Гологанова – управител и основател на Психологичен център „Инсайт“ в Пловдив. Притежава магистърска степен по психология. Преминала е следдипломна квалификация по организационна психология,обучение в метода

Монтесори за работа с деца и водене на динамично психотерапевтично интервю.

Сертифициран психотерапевт от WIAPP (Висбаденска Академия по позитивна психотерапия , Германия ), член на Дружеството по позитивна психотерапия в България ( ДППБ ) и на Световната Асоциация по позитивна психотерапия (WAPP). Преминала е обучителна програма по Детска психотерапия към Дружеството по позитивна психотерапия в Пловдив, България. Сертифицирана в Хипноза от Българска асоциация по хипноза и хипнотерапия (БАХХ).

„Хипнозата е много бърз метод, който има уникална сила в преодоляването на страхове, паник атаки и зависимости. Иде реч за индивидуална хипноза, която продължава 40-50 минути и няма как да навреди. Ползите от нея са в различни направления“, заяви пред Sliveninfo психоложката. Тя ще работи в център „Бюте“ всеки четвъртък.

От позицията на опита е категорична, че в България представата за психолога, ако я има изобщо, е скептична. Грижата за психичното здраве българинът оставя на последно място и сякаш е по-склонен да се довери на врачки, екстрасенси, медиуми и други видове гадатели.

В България липсва достатъчно информация за естеството на психологичната подкрепа от страна на психолозите и психотерапевтите, смята тя. Това се дължи от една страна на ниската ни здравна култура, от липсата на убеденост в качествата на професионалистите и потребността от душевен комфорт и разширяване на хоризонтите за реализация. За да постигне човек висок интелектуален и финансов статус, е добре за личността да се допита до професионалист, когато са налице затруднения, проблеми от ежедневието или да сподели преживявания, когато се чувства емоционално натоварен, споделя психоложката."Сл. инфо"

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев