Община Сливен

Организира се благотворителна кампания по идея на МКБППМН - Община Нова Загора и Ученическите съвети

------------------------------------
12.12.2018 / 07:56

Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни - Община Нова Загора и Ученическите съвети организират благотворителна кампания преди най-големия християнски празник - Рождество Христово. „Бог е любов” е мотото на тази кампания, в която децата ще съберат средства в помощ на самотни, болни, възрастни хора. Кампанията започна с оцветяване на икони на православни светци от ученици от СУ „Христо Ботев”, СУ „Иван Вазов”, НУ „Св. Паисий Хилендарски” и НУ „Любен Каравелов”. Този акт имаше както възпитателно, така и образователно значение. Оцветявайки иконите, децата, освен че дадоха своя доброволен принос в кампанията, се запознаха и с житието и историята на светците.

На 12 декември Архиерейски наместник протойерей Иван Стоянов освети иконите, с благопожелание за здраве и Божия благодат за тези, които ще ги внесат в домовете си.

От 17 декември до 19 декември ученици от Ученическите съвети ще посетят офиси на фирми, училища и институции в Община Нова Загора.

Благодарим предварително на хората, които ще откликнат на тази инициатива! С този акт на съпричастност и толерантност Вие не само ще помогнете на някой самотен възрастен човек, но ще възпитате децата си в духа на християнските и общочовешки ценности, защото в Библията е казано: „Ще ги разпознаете по плодовете им. Нали никой не бере грозде от трънка или смокини от магарешки бодил?“ (Матей 7:16).

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев