Община Сливен

Румен Иванов: Доброволецът е там, където има нужда от превенция

------------------------------------
11.12.2018 / 17:35

Във връзка с отбелязването на Международния ден на доброволеца, по инициатива на отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Общината и с участието на кметовете на селата Стара река - Стефан Стефанов, Глушник - Димитър Петков, Трапоклово - Кирил Атанасов и Желю войвода - Стоян Генов, бяха отчетени действията и участията на доброволците при овладяване на извънредни критични ситуации през изминалата 2018 г. Участниците набелязаха мероприятия по подготовка, включване в акции и поддържащи обучения на доброволците през 2019 г. В мероприятието взеха участие началникът на РСПБЗН-Сливен главен инспектор Антон Михайлов и началник сектор Тошко Колев.

 

„За да бъдеш доброволец трябва голяма душа и смело сърце, готовност и саможертва в полза на обществото. Вашият безкористен труд, без очаквания и претенции, с любов и всеотдайност, ни прави истински хора, защото Вие сте там, където е бедата и където има нужда от превеция“, заяви пред доброволците заместник - кметът Румен Иванов.

 

„Във всяко едно от тези населени места отчитаме средно месечно участие на доброволци поне в пет мероприятия в полза на местната общност и защитата на населението и инфраструктурата. Нашите доброволци са движеща сила и енергия в помощ на местната общност и най-вече на кметовете на населените места, където имаме изградени доброволни формирования”, посочи по време на срещата инж. Снежана Кънева, началник отдел „Сигурност и управление при кризи“ в Общината.

 

Началникът на РСПБЗН - Сливен също поздрави доброволците и изрази задоволство от добрата съвместна работа. Той благодари и за подкрепата, която намира в лицето на общинското ръководство.

 

В община Сливен има регистрирани две формирования - „Железни врата” с периметър на действие в планинската част - района на Стара река и „Грамадите”, за източната равнинна част - Горно Александрово, Трапоклово, Желю войвода, Глушник. Формированието в Стара река разполага и с два автомобила - противопожарен и високо проходим за транспорт на доброволците, предоставени безвъзмездно от „Пожарна безопасност и защита на населението”.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев