Община Сливен

Специализираните операции по пътна безопасност в Сливенско продължават

------------------------------------
11.12.2018 / 12:42

От 03 до 09 декември на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по контрол и пътна безопасност, разпоредени от Главна дирекция „Национална полиция”, директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков и в рамките на национални кампании.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел са проверили 2012 моторни превозни средства, и 2171 лица. Констатирани са 751 нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

В хода на операция по пътна безопасност за дните 8 и 9 декември екипи на сектор „Пътна полиция” са констатирали 92 нарушения на ЗДвП и КЗ. Съставени са 11 акта, от които един за неправоспособност и един с алкохол. Фишовете са 81, като 50 са за превишаване на скоростта.

Няма регистрирани пътни произшествия и инциденти с участието на студенти по време на празника.

През изминалата седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 286 нарушения на скоростта.

Издадени са 184 електронни фиша. В поделенията на пътна полиция и при проверки на пътя са връчени 150 фиша и са отнети 4 шофьорски книжки за неплатени глоби.

За други нарушения са съставени 638 фиша. Актовете са 101.

Установени са 13 неправоспособни водачи. 2 водачи са хванати да управляват след употреба на алкохол над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства.

Не са установени водачи, употребили наркотични вещества.

Отнети са 10 шофьорски книжки за употреба на алкохол, 2 за нередовна застраховка Гражданска отговорност . Общо отнетите свидетелства за управление на МПС са 16.

Специализираните операции по пътна безопасност продължават, като контролната дейност е насочена към установяване на нарушения, пряко влияещи на пътния травматизъм. В ОДМВР-Сливен са предвидени действия по ежедневен контрол на скоростта, употребата на наркотици и алкохол, правоспособност, застраховка „Гражданска отговорност”, спазване на предимство, сигнализация и маркировка. Продължава контролът в малките населени места и общински пътища.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев