Община Сливен

Банев остави следа и в Сливен, посегна на „Декотекс“ и „Динамо“

.........................................................
10.12.2018 / 10:40

В края на 90-те в. „Седмица“ даде място за огромен скандал, който отекна навред и стигна чак до САЩ.

АКБ „Форест“ на Николай Банев посегна и на „Декотекс“ и „Динамо“ – Сливен, наред с придобити дялове в още десетки дружества в страната. Американският инвеститор в „Декотекс“ бе прецакан и делът му отнет чрез фалшива заповед за учредително събрание и машинации в съда.

В скандала бе замесено и името на тогавашния председател на Окръжния съд в Сливен Иван Димов, който тръгна да се извинява тук и там след намесата на американския посланик Ейвис Боулън.

Завихри се огромно напрежение. Стотици работници стачкуваха седмици наред до края на съдебната сага, която все пак отряза мераците на Банев. Същият с невероятен цинизъм бе прикачил към името на своя приватизационен фонд името Социален. Банев опостуши завод „Динамо“, изнасяйки голяма част от дограмата му за скрап. По чудо предприятието все пак оцеля, закупено от старозагорска фирма...

 

Георги Вл. Попов

 

Честита Коледа и весела Нова година от Фирма "Декотекс" - Сливен

 

Вълшебството на Рождество Христово вещае любов, доброта и хармония. Това е и най-доброто време да си припомним кои наистина са най-важните неща в живота.

Нека в тихата и свята Коледна нощ радостта и щастието да бъдат с вас, а Новата 2019 година бъде благодатна и изпълнена с успех и радост!

Честита Коледа и успешна Нова година!

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев