Община Сливен

Започна Коледната кампания на Български Червен кръст-Сливен

------------------------------------
08.12.2018 / 18:37

С Коледната кампания на БЧК - Сливен да помогнем отново на неонатологичното отделение на Областната болница и на нуждаещите се от внимание и помощ деца.

Иде Коледа! Подготвяме се за предстоящите светли Коледни и Новогодишните празници. По установената вече наша традиция си позволяваме да отправим призив към всички съграждани в областта да се присъединят към Коледната кампания на ОС на БЧК – Сливен за набиране на средства.

С благодарност припомняме, че в миналогодишната ни кампания беше закупено и предоставено термолегло за новородени деца, които се налага да бъдат настанени в Неонатологичното отделение на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“. Една от целите ни и сега е с набраните средства да бъде закупен кувьоз за пациентите на същото отделение. Преждевременно родените бебета, както и тези, които се раждат с някакъв здравословен проблем имат нужда от по-специални грижи. Това включва и поставянето им в кувьоз.

Отново дарителите ще могат да си закупят специално нарисуваните картички за акцията от шестокласничките в ПМГ „Добри Чинтулов“ Веселина Гидикова и Евгения Георгиева. Картичките на двете, които са участнички в инициативата „Деца помагат на деца“, ще се предлагат от доброволци на организацията и в офиса на БЧК - Сливен на ул.”Генерал Столипин” 5 от 7 до 28 декември.

Традиционната ни коледна кампания, освен тази инициатива, която отчитаме като успешна за 2017 година, включва още и набирането на дарения за подготвянето на подаръци за деца сираци и полусираци от училищата в Сливенска област, от центрове за настаняване от семеен тип, дневни центрове и други социални услуги, на деца в болнични заведения.

Нека в тези предпразнични и празнични дни да намерим време и възможност, да отворим сърцата си за доброто и се включим в благородната инициатива, която ще се състои от 7 до 28 декември.

Да дарим на нуждаещите се от внимание и помощ! Нека и тази година да направим празника за всички ни по-щастлив!

 

Д-р Моника Сярова

Директор на секретариата на ОС на БЧК

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев