Община Сливен

Сливенски художници ще правят атрактивен цветен кът в градската градина

.........................................................
07.12.2018 / 10:25

На 5 декември - Международния ден на доброволеца, известни сливенски преподаватели по изобразително изкуство, местни дарители от бизнеса и общественици обединени от Фондация "Добродетел" събраха достатъчно средства с които да изградят атрактивен цветен кът за сливенци в градската градина.

Проектът „Цветен кът за сливенци” бе представен от Антон Кънчев.

Той е насочен към подобряване на градската среда и изграждане на емблематично място в градската градина на Сливен.

Проектът включва изработването на 6 пейки за сядане под формата на буквите, които съставят името на града, художествено оформление на пейките, флашмоб „Моят цветен град”.

Това стана по време на традиционния годишен Дарителски кръг "За по-доброто бъдеще на Сливен" организиран от Обществен дарителски фонд Сливен, и подкрепен от фондация “Работилница за граждански инициативи” по програма “Развитие на обществените фондации в България”, с финансовата подкрепа на фондация „Америка за България”. Дарителският кръг като метод за набиране на средства е вдъхновен от опита на Финансиращата мрежа във Великобритания (The Funding Network, UK). У нас моделът е пренесен от фондация „Работилница за граждански инициативи“, която през 2012 г. става лицензиран партньор на TFN, UK.

Общата сума за реализацията на проекта е 7100 лв., по време на дарителската сесия бяха събрани 4400 лв., а останалите бяха добавени от ФРГИ.

Даритески кръг „За по-доброто бъдеще на Сливен” за последните 5 години е подкрепил и финансирал над 35 проекта на обща стойност над 160 000 лева.

Дарения в подкрепата на този проект може да направите чрез Дарителската платформа Общността,сом.

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев