Община Сливен

Старши комисар Димитър Величков се срещна с кметове от община Нова Загора

------------------------------------
29.11.2018 / 15:14

Директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков се срещна днес с кмета на град Нова Загора Николай Грозев и кметове на населените места в общината. На срещата присъстваха главен инспектор Стефан Борисов началник на РУ-Нова Загора, началниците на Охранителна и Криминална полиция към районното управление в града и началниците на сектори „Противодействие на криминалната престъпност” и „Противодействие на икономическата престъпност” към ОДМВР-Сливен.

Тези срещи са най-вече да обменим идеи за подобряване на съвместната ни работата, каза старши комисар Величков, тъй като кметовете са най-близо до проблемите на хората, познават настроенията и нагласите, което е полезно при координиране на действията на полицейските сили, така че да бъдат насочени към местата, където ще са максимално ефективни. „Аз искам лично да се убедя, че всеки един от вас познава своя полицейски инспектор и поддържа с него ежедневен контакт. За мен е важно да има диалог, за да може своевременно да отстраним възникналите проблеми в работа ни, а добрите практики да ги продължим”, каза още Величков.

Той допълни, че е запознат с факта за невъзможността във всяко населено място да има полицейски представител, затова с възможните сили и средства и съвместно с жандармерията все по често се осъществяват специализирани операции в малките и отдалечени населени места. В тази връзка е и инициативата на МВР за създаване на мобилните екипи, която се реализира от началото на месец април на територията на цялата страна, и цели да се засили полицейското присъствие и хората, живеещи в тези райони, да се чувстват по-сигурни.

Кметът на Нова Загора Николай Грозев приветства инициативата, като я нарече перфектна, и отбеляза, че тепърва ще се виждат положителните резултата от нея.

Освен работата на мобилните екипи на срещата се обсъдиха проблеми, свързани с пътната безопасност и полицейската работа при отзоваване на сигнали.

Кметовете на селата, през които преминава пътят от град Нова Загора към „ТЕЦ Марица изток ІІ”, настояваха за засилено присъствие на Пътна полиция, което да гарантират спазването на ограниченията на скоростта в населените места. Старши комисар Величков обясни, че от страна на дирекцията са направени съответните постъпки за обезпечаване на сектор „Пътна полиция” с допълнителна техника, която да бъде използвана в натоварените и опасни пътни участъци в областта и със съответните предписания за изграждане на изкуствени неравности в населените места. Засилена е административно наказателната дейност, контролът по пътна безопасност е ежедневен, разпоредени са задължителни проверки на водачите на училищните автобуси, които превозват децата от селата, каза още Величков.

По отношение на полицейската работа и въпроси на кметовете, свързани с правомощията на служителите при отзоваване на сигналите за силна музика, битови скандали, междусъседски конфликти, установяване и задържане на извършители, старши комисар Величков беше категоричен, че полицейският служител трябва да подхожда към съответната ситуация с правилна преценка на фактите и обстоятелствата за да съумее да изпълни задълженията си. „Полицейският служител респектира с поведението си, със съзнанието, с познаване на нормативните документи, само така той може да приложи закона”, каза още той.

Дискутираха се въпроси от проведената среща с министъра на вътрешните работи Младен Маринов в началото на месеца, касаещи увеличаване на числения състав на полицейските служители и възможността за нови автомобили за районното управление в Нова Загора. Димитър Величков уточни, че от началото на годината на работа в полицейското управление са назначени 10 нови служители, назначени са също и сътрудници по охраната, които от своя страна ще освободят униформени служители, които ще излязат до работят по охрана на обществения ред. „Ще направим всичко по силите си, за да гарантираме сигурността на гражданите и да посрещнат спокойно предстоящите коледни и новогодишни празници.” каза в заключение старши комисар Величков.

 

 

Още снимки от новината

------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев