Община Сливен

Дирекция на Природен парк „Сините камъни” – Сливен празнува своя 38-ми рожден ден

------------------------------------
28.11.2018 / 15:03

Днес Дирекция на Природен парк „Сините камъни” – Сливен празнува своя 38-ми рожден ден. През 1980 година част от планината над Сливен е обявена за Народен парк, с площ от 7094.1 хектара. През 2000 г. паркът е прекатегоризиран в Природен парк „Сините камъни” и площта му в момента е 11380.8 хектара.

Парковата дирекция реши да отпразнува своя празник, като покани дечица от ДГ „Божур”, ОУ „Панайот Хитов” и ОУ „Св.св. Кирил и Методий”. В помощ на екипа ни се отзоваха и нашите приятели от НПО „Зелени Балкани”. Поради лошото време се наложи рожденикът да посети детска градина „Божур”. Децата възторжено ни посрещнаха с песни и танци. Ние от наша страна им проведохме занимателни игри, свързани с природата. И разбира се, както му подобава на рожден ден, ги почерпихме с торта. Дечицата ни помогнаха да духнем свещичките. Получиха подаръци от нас, книжки и балони. Нашите приятели от „Зелени Балкани”им подариха книжка за приключенията на червения гъсок.Сбогувахме се с тях, като им пожелахме на пролет да посетим съвместно парка.

Следобяд в сградата на ПП „Сините камъни” ни посетиха подрастващите от ОУ „Панайот Хитов” и ОУ „Св.св. Кирил и Методий”. За тях беше организирано изнасяне на презентация за лешоядите и занимателната игра „Миграцията на птиците”. След бурните емоции, породили се от играта, ги почерпихме с торта по случай нашия 38-ми рожден ден. Подарихме им подаръци с пожелание да станат наши верни приятели и последователи в опазването на българската природа.

 

Директор на ДПП „Сините камъни”:

 

Инж. Ирина Петрова

Още снимки от новината

------------------------------------
------------------------------------

 

 
 

Copyright © 2008-2020 Агенция "СЕДМИЦА" - Сливен | RSS емисия

Изграден от Sliven.NET | Дизайн от Sliven Net | Програмиране и SEO от Христо Друмев